Rabarbra- og babykaker med snudd form

Rabarbra- og babykaker med snudd form

Lær hvordan du lager deilige rhubarb upside-down baby cakes. En enkel oppskrift som passer for alle, med friske rabarbrasmaker og myke små kaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 6 ss usaltet smør, romtemperert, pluss litt ekstra til smøring av former
  • 2. 3/4 kopp hvetemel, pluss litt ekstra til baking av former
  • 3. 1 ts bakepulver
  • 4. 1/2 ts salt
  • 5. 1 ts ren vaniljeekstrakt
  • 6. 1/2 kopp crème fraîche
  • 7. 1/4 kopp lett pakket mørk brunt sukker
  • 8. 1 1/2 ts bourbon
  • 9. 1 ss hakkede pekannøtter
  • 10. 3 til 4 stilker (6 unser) fersk rabarbra, trimmet og skåret i 1/4-tommers tykke skiver
  • 11. 1/2 kopp sukker
  • 12. 1 stort egg, romtemperert
  • 13. Lett søtet pisket krem, til servering (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Smør lett 4 bakeformer på 1 tomme (ca. 2,5 cm) og dryss med mel, og rist av overflødig mel. Sett til side.
  3. 33. I en middels stor bolle, visp sammen mel, bakepulver og salt; sett til side. I en separat bolle, rør sammen vanilje og crème fraîche; sett til side.
  4. 44. Smelt 2 spiseskjeer smør i en tykk stekepanne. Tilsett brunt sukker og bourbon, og kok opp på middels varme, rør med en tresleiv til sukkeret har smeltet. Rør inn pekannøttene slik at de blir dekket av den smeltede sukkerblandingen; fjern fra varmen. Fordel blandingen jevnt i de forberedte formene, og jobb raskt for å få den ut til kantene før den stivner (kokt sukker avkjøles raskt). Legg rabarbra i sirkler over sukkeret, og sett til side mens du lager røren.
  5. 55. Plasser de resterende 4 spiseskjeene smør og granulert sukker i bollen til en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker. Pisk på middels-høy hastighet til blandingen er glatt og kremaktig, og skrap ned sidene av bollen med en slikkepott etter behov, i 3 til 4 minutter. Smøret og sukkeret må piskes til de er lyse, luftige og bleke. Senk hastigheten til middels og tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning.
  6. 66. Bruk en slikkepott, vend forsiktig inn de tørre ingrediensene og crème fraîche-blandingen vekselvis, begynn og avslutt med de tørre ingrediensene. Røren vil være tykk.
  7. 77. Skje røren over rabarbraen og jevn ut toppene ved å rotere formene mens du fører en slikkepott over røren. Overfør formene til et stekebrett og stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20 til 25 minutter. Så snart kakene er tatt ut av ovnen, snu dem ut av formene og legg dem på en rist. Server med pisket krem, hvis ønskelig. Kakene kan oppbevares innpakket i plast i romtemperatur over natten.