Fullsyrnet pæretærte med frangipane

Fullsyrnet pæretærte med frangipane

Lær å lage en deilig drunken pear frangipane tart, en perfekt dessert med smak av pære, alkohol og mandel. Enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Ferdiglaget paibunnplate, fersk (sirkel)
  • 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
  • 1/2 kopp sukker
  • 3/4 kopp skåldede mandler, finhakket
  • 1/4 kopp mørk rom
  • 1 stort egg
  • 1 teskje ren mandel ekstrakt
  • 2 spiseskjeer mel
  • 2 kopper bringebærlager eller mjød
  • 1 kopp sukker
  • 1 sitron, revet skall og saften
  • 1 kanelstang
  • 10 hele nellikspiker
  • 1 vaniljestang, delt delvis nedover midten
  • 4 Bartlett-pærer, skrelte med stilken intakt
  • 1/2 kopp aprikosmarmelade
  • Serveringsforslag: fersk, mandelsmakende pisket krem og en myntekvist

Fremgangsmåte

  1. 1Kjevle ut paideigen for å øke omkretsen nok til å passe i en terteform med løs bunn. Plasser paideigen i en terteform med løs bunn og sett den i kjøleskapet.
  2. 2Bruk en elektrisk mikser med flatpisker, og pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftig, ca. 2 minutter. Tilsett malte mandler, rom, egg, mandelessens og mel; pisk til jevnt. Dette er frangipane. Fordel jevnt i den avkjølte tertebunnen, og sett den i kjøleskapet.
  3. 3Bland bringebærlager, sukker, sitronsaft, sitrusskall, kanel, nellik og vaniljebønne i en stor kjele (6 liter). Kok opp og la det koke i 5 minutter. Tilsett skrelte pærer, skru ned varmen og la det småkoke uten lokk til pærene er møre når de stikkes med en kniv, ca. 20 til 30 minutter. Ta kjelen av varmen og la det avkjøle.
  4. 4Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
  5. 5Ta de avkjølte, pochérte pærene ut av væsken, og del hver pære i to på langs, fjern kjernen og stilken. Legg hver halvdel med snittflaten ned på et skjærebrett, og skjær tynne skiver på tvers. Fordel de fannede pæreskivene jevnt over den kalde frangipanen. Stek terte i 40 til 45 minutter, eller til skallet er gyllent og frangipanen er puffet og brun.
  6. 6Smelt aprikosmarmeladen i en kjele, og pensle toppen av terte med en pensel så snart den er tatt ut av ovnen. La terte avkjøles til romtemperatur før den skjæres i skiver.
  7. 7Når du legger pærene på terte, prøv å strekke skivene mot midten av tertebunnen, noe som vil forlenge pærene litt og fylle skallet bedre enn om pærene bare ble lagt flatt.