
Boxty-kaker
Lær hvordan du lager deilige boxty cakes med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost eller som en smakfull snack. En tradisjonell irsk rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 kopp skrelte, revne rå russetpoteter
- 1/2 kopp melk
- 1 (340 gram) russetpotet, skrelt og delt i fire
- 2 kopper ferske blomkålbuketter
- 3 kopper kyllingkraft, eller mer etter behov
- 2 spiseskjeer kremost, romtemperert
- 1 kopp hvetemel
- 1 teskje tørket timian
- 1 teskje granulat hvitløk
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1 teskje salt
- 1 teskje bakepulver
- 1 egg
- 1/2 kopp rapsolje, delt
- 1/2 kopp rømme
- 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Dekk den rå poteten med melken. Tilsett 1/4 kopp kyllingkraft. Sett til side.
- 3I en liten kjele, legg de kvartede potetene, blomkålen og nok kyllingkraft til å dekke. Sett på høy varme og kok opp. Når det koker, kok til de er møre med gaffel, ca. 7 til 10 minutter. Sil av potetene og blomkålen. I en middels stor bolle, mos potetene og blomkålen med kremosten.
- 4I en stor bolle, bland mel, krydder og bakepulver godt. Tilsett de moste blomkål- og potetene og vend forsiktig sammen. Pisk inn egget i den rå potetblandingen, og vend deretter inn i blomkål- og potetmosen. Hvis blandingen er for tykk, tilsett litt mer kyllingkraft.
- 5Varm opp en non-stick stekepanne på middels høy varme og tilsett 2 ss rapsolje. Når oljen er varm, hell i 1 kopp av blandingen og spre den forsiktig ut i pannen til en jevn sirkel (8 til 9 tommer i diameter). Kok til kantene begynner å bli lett brune, ca. 2 til 3 minutter. Snu forsiktig med en tynn, fleksibel stekespade og stek i 2 minutter på den andre siden. Legg på en tallerken og gjenta med resten av røren.
- 6Fyll halve med litt Double Jack-stuing og brett over. Server med rømme og et dryss av gressløk.