
Mexikansk sjokolademartini
Lær hvordan du lager en smakfull mexican chocolate martini. Enkel oppskrift på en luksuriøs og smakfull drink, perfekt for fest eller kos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 1
drikke
Ingredienser
- Sjokoladekrydret chipotle-pulver, oppskrift følger
- 1 1/2 unser mørk sjokoladelikør
- 1 1/2 unser sjokoladevodka
- 1 1/2 unser tequila (helst 100 prosent agave reposado)
- 1 1/2 unser kaffearoma-likør (anbefalt: Kahlúa)
- 2 spiseskjeer høykvalitets kakaopulver
- 1 spiseskje malt chipotle (tørkede, røyksmakende jalapeños)
- 1 spiseskje malt pepitas (ristede gresskarkjerner)
Fremgangsmåte
- 1Spre chilipulveret ut på en stor tallerken. Rim 2 martiniglass à 8 gram ved å rulle kanten av hver glass på en ren, fuktig svamp, og deretter rulle kanten over pulveret. Bank forsiktig på glasset for å fjerne overflødig pulver. Hell resten av ingrediensene i en cocktailshaker fylt med is, og rist kraftig til utsiden av shakeren er frostet. Sil umiddelbart over i glassene og server.
- 2Vend forsiktig og langsomt ingrediensene sammen, slik at du unngår å blåse pulveret opp i luften, da chipotlepulver kan svi i nesa og øynene.