Maine Lobsterbake
Lær hvordan du lager en klassisk maine lobsterbake hjemme. Perfekt for sommerfesten med venner og familie. Enkelt, smakfullt og imponerende!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 bushel skjell
- 2. Tang, til innpakning
- 3. 35 hele poteter av lik størrelse
- 4. 10 hele løk
- 5. 35 ferske hummer, elastikk fjernet fra klør
- 6. 35 øre mais, med husk
- 7. Hagesalat, til servering
- 8. Maisbrød, til servering, oppskrift følger
- 9. Blåbærkake, oppskrift følger
- 10. 6 kopper hvetemel
- 11. 6 kopper maismel
- 12. 1 kopp sukker
- 13. 7 spiseskjeer bakepulver
- 14. 6 egg
- 15. 6 kopper melk
- 16. 1 ½ kopper vegetabilsk olje
- 17. 12 egg, separert
- 18. 6 kopper sukker
- 19. 3 kopper smørfett
- 20. 2 spiseskjeer vaniljeekstrakt
- 21. 1 teskje salt
- 22. 9 kopper mel, pluss ekstra til å melke blåbær og kakeform
- 23. 2 spiseskjeer bakepulver
- 24. 2 kopper melk
- 25. 6 kopper blåbær
- 26. Smør, til smøring av formen
Fremgangsmåte
- 11. Skyll muslingene godt, og legg dem deretter i kaldt vann i 30 minutter.
- 22. Legg alle ingrediensene i en sjømatinnpakning i denne rekkefølgen: muslinger, poteter og løk ved siden av hverandre i bunnen, deretter hummer på toppen av dem, og til slutt mais som den øverste lag. Pakk veldig tett inn med et dobbelt lag aluminiumsfolie, og pass på at det ikke er hull i folien (nesten som en trykkoker). Dekk foliepakken med ekstra sjøgress. Tenn opp et vedfyrt bål. Kok over bålet i 30 minutter.
- 33. Åpne forsiktig folieinnpakningen og ta ut mais og hummer slik at du kan få tak i potetene og muslingene. Fordel dem på individuelle serveringsfat. Server med din favoritt hage-salat, maisbrød og blåbærkake.
- 44. Maisbrød
- 55. Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
- 66. Smør to bakeformer (12 x 18 x 2,5 cm) og varm dem opp i ovnen mens du forbereder ingrediensene.
- 77. I en stor bakebolle, bland de tørre ingrediensene. I en separat bolle, bland egg og melk. Bland deretter egge- og melkblandingen inn i de tørre ingrediensene. Tilsett vegetabilsk olje og bland godt. Hell blandingen i de varme bakeformene og stek i 20 minutter.
- 88. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 99. Pisk eggehvitene til de er stive, og sett til side. Bland eggeplommene med sukker, smør, vanilje og salt.
- 1010. I en separat bolle, bland de 9 koppene med mel og bakepulver. Bland melblandingen med eggeblandingen, og tilsett melk gradvis. Vend inn eggehvitene forsiktig. Bland blåbærene, og vend dem inn i kakerøren. Smør og mel to bakeformer (12 x 18 x 2,5 cm). Hell blåbærkakerøren i formene og stek i 40 minutter, eller til en kakepinne kommer ut tørr og kaken spretter tilbake når den trykkes forsiktig.