
Hasselnøtt- og sjokoladetærte med vaniljekrem
Lær hvordan du lager en deilig hasselnøtt- og sjokoladetær med vanilje pisket krem. Perfekt dessert for enhver anledning. En enkel oppskrift for deg som elsker søtt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 8 unser semi-søte sjokoladeknapper
- 1 kopp hasselnøtter, skrelte og ristet
- 1/4 kopp hvetemel, pluss mer til å støve paideigen med
- 3/4 kopp sukker
- 1/4 kopp varmt vann
- 4 egg
- 1 stang smør, skåret i 2 cm biter, romtemperert, pluss mer til å smøre paideigen med
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1/2 teskje malt kanel
- 1 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer melis
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Plasser et ovnrack i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 175 grader Celsius.
- 2Ha 1/2 av sjokoladechipsene, hasselnøttene og melet i en food processor. Pulsér til hasselnøttene er grovhakket. Hell hasselnøttblandingen i en liten bolle og sett til side.
- 3Kombiner de resterende sjokoladechipsene og sukkeret i food processoren. Kjør til blandingen er finmalt. Med maskinen i gang, tilsett gradvis det varme vannet til sjokoladen er smeltet og blandingen er jevn.
- 4Tilsett eggene, smør, vanilje og kanel. Pulsér til alt er godt blandet.
- 5Hell hasselnøttblandingen tilbake i food processoren og pulsér for å blande den inn.
- 6Hell blandingen i en smurt og melet 23 cm paiform. Stek i 35 minutter.
- 7Sett paien på en avkjølingsrist og la den avkjøle i 1 time. (Toppen kan sprekke under avkjølingen.)
- 8Sett paien i kjøleskapet i 2 timer. (Den kan lages én dag i forveien og oppbevares i kjøleskapet.)
- 9La paien komme til romtemperatur i 30 minutter før servering.
- 10I en stor bolle, pisk kremfløten til den danner myke topper.
- 11Tilsett melis, vanilje og kanel. Fortsett å piske til kremen danner stive topper.
- 12For servering: Skjær paien i skiver og legg en klatt med vaniljekrem på toppen.