Sushiruller for alle aldre

Sushiruller for alle aldre

oppskrift på sushi roller som passer for alle aldersgrupper. lær hvordan du lager deilige sushi hjemme med enkle steg og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp krydret riseddik
  • 2 teskjeer sukker
  • 1 teskje kosher-salt
  • 1 ½ kopp kortkornet sushiris
  • 1 ½ kopper vann
  • 4 ark ristet nori
  • 2 store egg
  • Kosher-salt
  • 1 teskje vegetabilsk olje
  • 1 gulrot, skåret i matchstaver
  • 1 liten gul paprika, uten stilk og frø, skåret i matchstaver
  • ½ fast, moden Hass-avokado, skrelt og tynne skiver på langs, drysset med sitronsaft
  • Soyasaus

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: Bambus-sushimatte
  2. 2Til risen: Bland sammen eddik, sukker og salt.
  3. 3Skyll risen i en sil og la den renne av. Ha risen og vannet i en middels stor kjele med lokk som tetter godt. Kok opp på høy varme, reduser varmen til svært lav og la det småkoke under lokk. (For å få en god forsegling, pakk kjelens lokk tett inn i et lite kjøkkenhåndkle og dekk kjelen med det. Pass på at håndklet er godt foldet opp vekk fra varmen.) Kok til alt vannet er absorbert, ca. 15 minutter. Ta kjelen av varmen (ikke fjern lokket) og la risen hvile i 10 minutter.
  4. 4Rør forsiktig i risen med en gaffel og overfør den til en stor bolle. Tilsett eddikblandingen og vend forsiktig inn i risen med en tresleiv. Fordel risen på et bakepapirkledd stekebrett. La risen avkjøles ved å blåse på den med en vifte eller et magasin til den er kald. Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle.
  5. 5I mellomtiden, pisk eggene med en teskje vann og en klype salt. Varm opp en non-stick stekepanne på middels varme, tilsett vegetabilsk olje. Hell eggene i pannen, og vipp pannen for å fordele eggeblandingen jevnt. Stek eggene til de er stivnet. Vend eggene ut på et skjærebrett og skjær dem i strimler.
  6. 6For å lage rullene: Plasser sushimatten med listene tverrgående rett foran deg på et rent arbeidsområde. Legg et ark med nori med den blanke siden ned og med den nærmeste kanten av matten. Fukt lett fingrene med vann, og trykk jevnt ut omtrent en fjerdedel av risen på nori-arket, med 3-4 cm ubeskyttet ved den fjerne kanten. Legg fyllet omtrent 2,5 cm fra den nærmeste kanten, jevnt fordelt over risen. La det være igjen ca. 2,5 cm utenfor risen ved den fjerne kanten.
  7. 7Begynn ved den nærmeste kanten av matten og rull stramt opp nori, ris og fyll til en sylinder. Dra forsiktig i den runde matten over rullen mens du trekker i den fjerne kanten av matten for å stramme rullen. Åpne matten, fukt den ubeskyttede kanten av nori med litt vann og rull sushien fremover for å forsegle den. Overfør sushien til en tallerken og dekk med fuktige kjøkkenpapir. Gjenta med resten av risen og fyllet.
  8. 8Skjær hver sushirull i 8 biter på tvers med en skarp, våt kniv.
  9. 9Server med en skål soyasaus til dipping.