Kremet spinatsuppe med grillet blekksprut

Kremet spinatsuppe med grillet blekksprut

Oppdag hvordan du lager en kremet spinatsuppe med perfekt grillet blekksprut. En smakfull forrett som imponerer gjestene dine.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Omtrent 3 1/2 kopper kyllingkraft
  • 2 til 3 stilker selleri, grovhakket
  • 2 gulrøtter, skrelt og grovhakket
  • 1 til 2 mellomstore hvite poteter, skrelt og grovhakket
  • 1 sjalottløk, grovhakket
  • 1 fedd hvitløk, grovhakket
  • 1/2 grønn paprika, grovhakket
  • 2 kopper fersk spinat
  • 1/4 til 1/2 kopp kremfløte
  • Fersk dill, etter behov, valgfritt
  • Salt
  • Et lite dryss hvit pepper
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 2 kopper fersk spinat, grovhakket
  • 1 rød paprika, finhakket
  • 1 sjalottløk, tynne skiver
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Rød chiliflak, etter behov, valgfritt
  • 6 til 8 rå blekkspruttentakler
  • 2 til 3 spiseskjeer god olivenolje
  • Saften av 1/2 sitron
  • Finhakket fersk dill eller andre friske urter, etter behov
  • Rød chiliflak, etter behov
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1For spinatsuppe med krem: Tilsett kyllingkraft, selleri, gulrøtter, poteter, sjalottløk, hvitløk og paprika i en middels stor kjele. Kok opp over middels høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke på middels lav varme til potetene er møre, ca. 20 minutter. Sil suppen, og sett kraften og grønnsakene til side separat.
  2. 2Tilsett de kokte grønnsakene, fersk spinat og fløte i en blender i porsjoner og kjør til en jevn puré. Tilsett nok av den reserverte kraften for å oppnå ønsket konsistens. Ha i dill hvis du bruker det. Smak til med salt og en klype hvit pepper.
  3. 3For spinat- og paprika-stuingen: Varm opp en stekepanne med olivenolje til den er varm. Tilsett spinat, paprika, sjalottløk, litt salt og pepper, samt rød chili-flak hvis du ønsker det, og stek til spinaten og paprikaen er møre, ca. 2–4 minutter. Sett til side.
  4. 4For den grillede blekkspruten: Forbered grillen på middels høy varme. Rens blekkspruten godt, og fjern den ytre hinnen fra hver tentakel.
  5. 5Bland sammen olivenolje, sitronsaft, hakket dill, rød chili-flak og litt salt og pepper i en middels stor bolle. Legg blekkspruten i marinaden og la den marinere i 3–5 minutter.
  6. 6Grill blekkspruten, og la noen deler få litt svidd smak for god smak, i 8–12 minutter avhengig av tentaklenes tykkelse. Ikke overkok, ellers blir den seig og tørr. Sett til side.
  7. 7Fordel suppen i hver bolle. Legg en tentakel i midten, og topp med en klatt spinat- og paprika-stuing.