
Kyllingbryst med pekannøtt- og chili-kumminsmør
Lær hvordan du lager saftig kyllingbryst med pekannøtter og en smakfull chili cumin smør. En enkel og velsmakende hovedrett for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvetemel
- 3 hele egg
- 1/2 kopp melk
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 kopper brødsmuler
- 1 kopp finhakkede pekannøtter
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje svart pepper
- 1/4 kopp Parmesanost
- 680 gram kyllingbryst uten ben og skinn
- 1/4 kopp vegetabilsk olje til steking (mer om nødvendig)
- 115 gram usaltet smør
- 2 spiseskjeer ancho-chili paste
- 1 spiseskje ristet og malt spisskummenfrø
- Flere persillekvister, kun blader
- Flere korianderkvister, kun blader
- 1 spiseskje limesaft
- 1/2 teskje malt svart pepper
- Serveringsforslag: sitrondampet asparges og urtescent ris
Fremgangsmåte
- 1For paneringsprosessen: Det vil være nødvendig med tre separate beholdere (helst flate og brede bakefat eller gratineringstallerkener); én for melet, én for de våte ingrediensene og én for paneringsblandingen.
- 2Legg melet i den valgte beholderen. Visp eggene sammen med melken og 2 spiseskjeer olje. Bland sammen brødsmuler, pekannøtter, salt, pepper og Parmesanost til en jevn blanding.
- 3Bruk en kjøtthammer eller annet flatt verktøy for å banke kyllingbrystene til en jevn, flat skive på ca. 1/4 tomme tykkelse. Dypp skivene, én om gangen, først i melet, deretter i eggeblandingen, og til slutt i brødsmuleblandingen. Prøv å holde den ene hånden tørr og arbeid med den andre hånden våt, eller bruk tang for å overføre kyllingen fra en beholder til en annen. Når all kyllingen er dekket, legg den på en tallerken og sett den i kjøleskapet til den skal stekes. Dette kan gjøres i forkant.
- 4Lag det krydrede smøret ved å plassere smør, chili paste, spisskummenfrø, persille, koriander, limesaft og nykvernet svart pepper i en food processor. Kjør til det er godt blandet, og fjern deretter. Legg et stykke vokspapir på 30 x 40 cm og fordel det krydrede smøret på papiret, ca. én tredjedel opp fra bunnen, i en pølseform. Rull inn kanten av papiret over smøret og forsegl det til en tube. Rull resten av papiret rundt som en sigar og legg smøret i fryseren i minst 3 timer, til det er hardt som en murstein. Dette smøret kan lages i god tid på forhånd og oppbevares frosset i opptil én måned.
- 5For å koke kyllingen, varm opp en stor stekepanne på middels varme med 1/4 kopp olje til den er varm. Legg kyllingen i oljen, og stek i porsjoner for å unngå overfylling av pannen, og stek til den er gyllenbrun, ca. 6 minutter. Snu kyllingen og stek den andre siden i ytterligere 6 minutter, til den er gjennomstekt og saften renner ut. Overfør til et fat og hold varm.
- 6Ta smøret ut av fryseren, fjern papiret og skjær i 1/4 tomme tykke runde skiver. Når all kyllingen er ferdig stekt, legg 1 eller 2 skiver smør på hver kyllingbit, slik at varmen fra kyllingen smelter smøret inn i paneringen. Server med sitrondampet asparges og urtescent ris.