
Lett asiatisk nudelsalat
oppskrift på en lett og frisk asian nudelsalat, perfekt for sommermåltider. enkelt å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje
- 1/4 kopp lavsaltet soyasaus
- 2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær (fra omtrent en 5 cm lang bit)
- 2 spiseskjeer honning
- 1 spiseskje sesamolje
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- Saften av 1 lime
- 1 rød chili, tynnsnittet
- 1 neve cashewnøtter
- 2 kopper revne gulrøtter (fra omtrent 3 mellomstore gulrøtter)
- 1/2 kopp grovhakket fersk mynte, pluss hele blader til pynt
- 1/2 kopp grovhakket fersk basilikum, pluss hele blader til pynt
- 2 zucchini, spiralskåret i tynne strimler
- 2 persiske agurker, delt i to og tynnsnittet
- 2 gule paprika, tynnsnittet
- 1/2 liten rødkål, tynnsnittet
Fremgangsmåte
- 1For å lage dressingen, visp sammen olivenolje, soyasaus, ingefær, honning, sesamolje, hvitløk, limesaft og chili i en bolle. Sett til side.
- 2Rist lett cashewnøttene i en tørr stekepanne over middels høy varme til de er gylne og aromatiske, ca. 2 til 3 minutter. Hakk grovt og sett til side.
- 3I en stor bolle, bland sammen gulrøtter, hakket mynte, hakket basilikum, squashnudler, agurk, paprika, kål og de ristede cashewnøttene. Tilsett dressingen og vend forsiktig sammen ( squashnudler er skjøre). Pynt med mynte- og basilikumblader, og server.