Lett asiatisk nudelsalat

Lett asiatisk nudelsalat

oppskrift på en lett og frisk asian nudelsalat, perfekt for sommermåltider. enkelt å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp lavsaltet soyasaus
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk ingefær (fra omtrent en 5 cm lang bit)
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1 spiseskje sesamolje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • Saften av 1 lime
  • 1 rød chili, tynnsnittet
  • 1 neve cashewnøtter
  • 2 kopper revne gulrøtter (fra omtrent 3 mellomstore gulrøtter)
  • 1/2 kopp grovhakket fersk mynte, pluss hele blader til pynt
  • 1/2 kopp grovhakket fersk basilikum, pluss hele blader til pynt
  • 2 zucchini, spiralskåret i tynne strimler
  • 2 persiske agurker, delt i to og tynnsnittet
  • 2 gule paprika, tynnsnittet
  • 1/2 liten rødkål, tynnsnittet

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage dressingen, visp sammen olivenolje, soyasaus, ingefær, honning, sesamolje, hvitløk, limesaft og chili i en bolle. Sett til side.
  2. 2Rist lett cashewnøttene i en tørr stekepanne over middels høy varme til de er gylne og aromatiske, ca. 2 til 3 minutter. Hakk grovt og sett til side.
  3. 3I en stor bolle, bland sammen gulrøtter, hakket mynte, hakket basilikum, squashnudler, agurk, paprika, kål og de ristede cashewnøttene. Tilsett dressingen og vend forsiktig sammen ( squashnudler er skjøre). Pynt med mynte- og basilikumblader, og server.