Sprø svinekoteletter med ovnsbakt paprika-relish

Sprø svinekoteletter med ovnsbakt paprika-relish

oppskrift på sprø svinekoteletter servert med en smakfull ovnsbakt paprika relish, perfekt for en smakfull hovedrett

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 paprikaer (én rød og én gul)
  • 2 spiseskjeer hakket fersk koriander
  • 1/4 teskje finrevet fersk ingefær
  • 1 spiseskje hvitvinseddik
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 1 spiseskje mørkbrunt sukker
  • 1 teskje soyasaus
  • Omtrent 1 1/2 kopp panko (japanske brødsmuler)
  • 4 benfrie, tynne svinekoteletter (ca. 0,6 cm tykke)
  • Vegetabilsk olje til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser en rist nær broileren og forvarm den på høy varme. Del paprikaene på langs, fjern frøene, og legg paprikaene med snittsiden ned på en broilpanne. Grill paprikaene til skinnet bobler og blir lett forkullet, ca. 5 til 7 minutter. Overfør dem til en bolle, dekk til og la dem dampe i ca. 5 minutter. Når de er avkjølt nok til å håndteres, skyll eller skrap av skinnet. Skjær paprikaene i terninger eller skiver.
  2. 2Vend paprikaene i en bolle med koriander, ingefær, eddik og olivenolje. Krydre med 1 teskje salt og litt pepper. Sett til side.
  3. 3Bland sennep, brunt sukker og soyasaus i en liten bolle. Ha brødsmuler på en tallerken eller i en lav skål. Legg svinekotelettene på arbeidsflaten, krydre med salt og pepper. Pensle deretter kotelettene på alle sider med sennepssausen. Vend kotelettene i panko-ristingen til de er jevnt dekket.
  4. 4Hell ca. 0,5 cm vegetabilsk olje i en stor, høyt kantet stekepanne, og varm opp over middels varme. Når oljen er varm, men ikke røykende, legg i svinekotelettene (i porsjoner om nødvendig). Stek til de er gyldne og sprø, og snu en gang, ca. 2 til 3 minutter på hver side. La kotelettene renne av på kjøkkenpapir. Server svinekotelettene med pepperrelishen på toppen.