
Oksehalerett gryte
Lær hvordan du lager en deilig oxtail stew med en enkel oppskrift. Perfekt for kalde dager, full av smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 til 4 pund oksestekbiter
- 1/2 kopp brandy
- Saften av 3 lime
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- Kosher-salt og svart pepper
- 2 til 3 kopper rødvin
- 2 til 3 kopper storfebuljong
- 3 spiseskjeer tomatpuré
- 1 1/2 spiseskje hvitløkskrydder
- 1 spiseskje herbes de Provence
- 1 spiseskje italiensk krydderblanding
- 1 spiseskje paprika
- 1 1/2 teskje sitronpepper
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje hvitløkspepperkrydder
- 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 1/2 teskje tørket salvie
- 4 selleristenger, kuttet i 2,5 cm biter
- 3 store gulrøtter, kuttet i 3,8 cm biter
- 3 store russetpoteter, skrellet og kuttet i 3,8 cm biter
- 1 spiseskje maisstivelse
Fremgangsmåte
- 1Trim eventuelt overflødig fett fra oxtailskivene. Bland oxtail med brandy og limesaft i en stor bolle og la det marinere i minst 2 timer, gjerne over natten, i kjøleskapet.
- 2Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Ta oxtail ut av marinaden, gni det inn med olje og krydre med salt og pepper. I en stor, tykkbunnet panne, brun oxtail i ovnen, uten lokk, til den er gyllenbrun, ca. 30 minutter. Tilsett rødvin og la det koke uten lokk i ytterligere 15 minutter.
- 3Bland storfebuljong, tomatpuré, hvitløkspulver, herbes de Provence, italienske krydder, paprika, sitronpepper, spisskummen, hvitløkspepper, muskatnøtt og salvie i en bolle. Tilsett dette i gryten med oxtail og rør godt. Dekk til og la det småkoke til kjøttet er nesten mørt, ca. 1 time og 30 minutter. Tilsett selleri, gulrøtter og poteter, og la det koke til kjøttet er helt mørt og grønnsakene er ferdige, 15–20 minutter. Ta ut gryten av ovnen og skum av eventuelt overflødig fett med en flat, vid skje.
- 4Bland maisstivelse med 1 kopp kaldt vann i en liten bolle, og rør til stivelsen er helt oppløst. Rør maisstivelsesblandingen inn i gryten og la det koke til det tykner, ca. 15–20 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak. Server i boller.