
Kulturmelk- og gressløkmosede poteter
oppskrift på kremete og smakfulle potetmos med kulturmelk og gressløk, perfekt som tilbehør til enhver middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund røde poteter, delt i 5 cm store biter
- 2 ss smør
- 1 liten sjalottløk, hakket
- ¾ kopp kulturmelk
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 ss hakket gressløk
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Dekk de terte potetene med kaldt, saltet vann i en stor kjele og la dem småkoke til de er møre, ca. 20 minutter.
- 3Mens potetene koker, tilsett smøret i en liten kjele og sautér sjalottløken til den er gjennomsiktig. Tilsett smørmelken og varm opp. Krydre med salt og pepper.
- 4Når potetene er møre, sil av vannet, ha dem tilbake i kjelen og mos dem grovt med en potetstapper. Rør inn den varme smørmelken, krydre med salt og pepper, og pynt med gressløk.