BLT-vinger

BLT-vinger

oppskriften på blt wedges er perfekt som en lett forrett eller snack. enkel å lage og full av smak, ideell for sommer og helår. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 skiver tykkskåret bacon, i terninger
  • 3 spiseskjeer tomatpuré
  • 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 2 spiseskjeer rømme
  • 1 spiseskje finhakket sjalottløk
  • 1 spiseskje hakket frisk estragon
  • 1/2 teskje sukker
  • 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1 hode isbergsalat, delt i 6 båter
  • 1 kopp cherrytomater, delt i fire

Fremgangsmåte

  1. 1Kok baconet i en stekepanne over middels varme til det er sprøtt, ca. 10 minutter. Overfør det med en hullsleiv til en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Sett til side fettstoffet fra baconet.
  2. 2Lag dressingen: Bland tomatpuré, eddik, rømme, sjalottløk, estragon, sukker og 1 spiseskje av baconfettet i en middels stor bolle; visp godt. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle under stadig visping til dressingen er emulsifisert. Rør inn 2 til 3 spiseskjeer vann for å gjøre dressingen tynn nok til å kunne dryppes. Smak til med salt og pepper.
  3. 3Anrett isbergskivene på et fat og drypp dressingen over. Topp med tomater og bacon.
  4. 4Fotografert av Jonny Valiant