
BLT-vinger
oppskriften på blt wedges er perfekt som en lett forrett eller snack. enkel å lage og full av smak, ideell for sommer og helår. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 skiver tykkskåret bacon, i terninger
- 3 spiseskjeer tomatpuré
- 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 2 spiseskjeer rømme
- 1 spiseskje finhakket sjalottløk
- 1 spiseskje hakket frisk estragon
- 1/2 teskje sukker
- 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 hode isbergsalat, delt i 6 båter
- 1 kopp cherrytomater, delt i fire
Fremgangsmåte
- 1Kok baconet i en stekepanne over middels varme til det er sprøtt, ca. 10 minutter. Overfør det med en hullsleiv til en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Sett til side fettstoffet fra baconet.
- 2Lag dressingen: Bland tomatpuré, eddik, rømme, sjalottløk, estragon, sukker og 1 spiseskje av baconfettet i en middels stor bolle; visp godt. Tilsett olivenoljen i en tynn stråle under stadig visping til dressingen er emulsifisert. Rør inn 2 til 3 spiseskjeer vann for å gjøre dressingen tynn nok til å kunne dryppes. Smak til med salt og pepper.
- 3Anrett isbergskivene på et fat og drypp dressingen over. Topp med tomater og bacon.
- 4Fotografert av Jonny Valiant