Yoghurts- og fruktmuffins med havregrynskrum på toppen

Yoghurts- og fruktmuffins med havregrynskrum på toppen

oppskrift på deilige yoghurt-frukt muffins med sprø brankrumb topping, perfekte som frokost eller mellommål. enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 12 unser tykk gresk yoghurt med fersken
  • 1 kopp hakkede ferskner, mango eller ananas
  • 1/3 kopp lyst brunt muscovadosukker
  • 1/3 kopp rent sukkersirup laget av sukkerrør
  • 1/2 kopp rapsolje
  • 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 1 egg
  • 2 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1 kopp fiberbergryn, for eksempel All-Bran
  • 1/4 kopp valnøtter
  • 2 spiseskjeer rent sukkersirup laget av sukkerrør
  • 2 spiseskjeer lyst brunt muscovadosukker
  • 6 spiseskjeer usaltet smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Smør muffinsformer eller kle dem med papirformer.
  2. 2Til røren: I en bolle med en kjøkkenmaskin, bland sammen yoghurt, ferskner, brunt sukker, hvitt sukker, rapsolje, vanilje og egg. Bland til det er godt kombinert. I en separat middels stor bolle, visp sammen mel, bakepulver og natron. Tilsett de tørre ingrediensene i de våte og bland til det akkurat er blandet.
  3. 3Til toppingen: Bland kli, valnøtter og sukker i en food processor og kjør til det er grovt hakket. Rør inn det smeltede smøret.
  4. 4Fyll muffinsformene med røre og fordel smuldretoppen over hver muffins. Stek muffinsene til en kakepinne satt inn i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 15 til 18 minutter.
  5. 5Overfør til en avkjølingsrist og la dem avkjøle helt.