
Yoghurts- og fruktmuffins med havregrynskrum på toppen
oppskrift på deilige yoghurt-frukt muffins med sprø brankrumb topping, perfekte som frokost eller mellommål. enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 12 unser tykk gresk yoghurt med fersken
- 1 kopp hakkede ferskner, mango eller ananas
- 1/3 kopp lyst brunt muscovadosukker
- 1/3 kopp rent sukkersirup laget av sukkerrør
- 1/2 kopp rapsolje
- 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1 egg
- 2 kopper hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1 kopp fiberbergryn, for eksempel All-Bran
- 1/4 kopp valnøtter
- 2 spiseskjeer rent sukkersirup laget av sukkerrør
- 2 spiseskjeer lyst brunt muscovadosukker
- 6 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Smør muffinsformer eller kle dem med papirformer.
- 2Til røren: I en bolle med en kjøkkenmaskin, bland sammen yoghurt, ferskner, brunt sukker, hvitt sukker, rapsolje, vanilje og egg. Bland til det er godt kombinert. I en separat middels stor bolle, visp sammen mel, bakepulver og natron. Tilsett de tørre ingrediensene i de våte og bland til det akkurat er blandet.
- 3Til toppingen: Bland kli, valnøtter og sukker i en food processor og kjør til det er grovt hakket. Rør inn det smeltede smøret.
- 4Fyll muffinsformene med røre og fordel smuldretoppen over hver muffins. Stek muffinsene til en kakepinne satt inn i midten kommer ut med fuktige smuler, ca. 15 til 18 minutter.
- 5Overfør til en avkjølingsrist og la dem avkjøle helt.