Båndpasta med brokkoli og poteter

Båndpasta med brokkoli og poteter

Lær å lage en smakfull og næringsrik bow-tie pasta med brokkoli og poteter. En enkel rett som passer for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 2 mellomstore poteter, skrellet og delt i 1-tommers biter
  • 1 stor bunt brokkoli, i blomster og noe hakkede stilker
  • 340 gram båndpasta (bow-tie pasta)
  • 4 ss usaltet smør
  • 2 purre, bare den hvite og lysegrønne delen, skåret i halvmåner
  • Nykvernet pepper
  • 1 hode Boston-salat, revet
  • 1 ½ kopp revet fontinaost (ca. 115 gram)
  • ½ kopp revet Parmesanost (ca. 30 gram), pluss mer til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett potetene og kok i 10 minutter, deretter tilsett brokkoli og pasta, og kok som det står på pakken.
  2. 2I mellomtiden smelter du smøret i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett purre, 1 1/2 teskje salt og pepper etter smak. Kok til det er mykt, ca. 7 minutter.
  3. 3Legg salaten i en sil. Sett til side 1 kopp av kokevannet, og sil deretter av pasta, brokkoli og poteter over salaten for å få den til å visne. Ha pasta og grønnsaker tilbake i kjelen.
  4. 4Tilsett purre i kjelen og rør inn nok av det reserverte kokevannet for å fukte det hele. Rør inn ostene og smak til med salt og pepper. Topp med mer parmesan.
  5. 5Fotografert av Antonis Achilleos