
BLT-pastasalat
Lær hvordan du lager en deilig blt pasta salad med sprø bacon, frisk salat og kremet dressing. Perfekt for sommerens måltider og grilling.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 12 unser korkskruelignende pasta
- 1/2 kopp melk
- 12 unser magert bacon
- 3 mellomstore modne tomater, kuttet i biter
- 1 spiseskje hakket fersk timian
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1/2 kopp majones
- 1/4 kopp rømme
- 4 spiseskjeer hakket gressløk eller purreløksgrønne
- 5 hoder Bibb-salat, delt i fire eller 5 kopper hakkede romainesalathoder
Fremgangsmåte
- 1Kok pastaen i en stor kjele med saltet, kokende vann som det står på pakken. Sil av vannet og vend pastaen med melken i en stor bolle; sett til side.
- 2I mellomtiden, kok baconet i en stor stekepanne over middels høy varme til det er sprøtt. La det renne av på kjøkkenpapir. Kast alt unntatt 3 spiseskjeer av fettet i pannen. Tilsett tomatene, timianen og hvitløken i pannen og vend det forsiktig til det er gjennomvarmt; smak til med salt og pepper. Smuldre baconet i små biter; sett til side 1/4 kopp til pynt. Vend resten av baconet og tomatblandingen med pastaen.
- 3Bland majones, rømme og 3 spiseskjeer finhakket gressløk med pastaen til det er jevnt fordelt. Smak til med salt og pepper. Tilsett salaten; vend igjen for å dekke alt. Pynt med den reserverte baconen og resten av gressløken. Server ved romtemperatur.
- 4Fotografi av Antonis Achilleos