
Hotte fylte drueblader med lam
Lær hvordan du lager deilige hot stuffed grape leaves med saftig lam. En smakfull forrett perfekt for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 glass sylteagurkleie, avrent
- 1/2 kopp langkornet ris
- 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 løk, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 pund magert lammekjøtt, karbonadedeig
- 1 teskje tørket oregano
- Salt og nykvernet svart pepper
- 4 unser fetaost, smuldret eller revet
- 3 spiseskjeer finhakket persille
- 2 spiseskjeer finhakket mynte
- 1 teskje sukker
- Saften av 1 sitron
- 1 sitron i skiver, til pynt
- Mynteblader, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Skill nøye fra hverandre druebladene, legg dem i en stor bolle og hell kokende vann over dem slik at de dekker. La bladene trekke i 20 minutter, sil deretter av vannet og skyll for å fjerne overflødig salt. Sil av vannet, klipp av stilkene (bevar stilkene), og legg bladene på et kjøkkenpapir for å tørke.
- 2I en kjele, kok opp 2 kopper saltet vann, og rør inn risen. Dekk til, skru ned varmen og kok risen til vannet er absorbert, ca. 17 til 20 minutter. I mellomtiden varmer du opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne, tilsetter løk og steker til den er myk, ca. 3 til 5 minutter. Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til, til aromaene frigjøres. Tilsett lammet og kok til kjøttet er godt brunt, og bruk en gaffel til å bryte det opp mens det koker, ca. 15 minutter. Tilsett oregano, salt og pepper etter smak. Rør inn fetaosten og fjern fra varmen. Rør inn risen, persille og mynte.
- 3Legg ett blad med venesiden opp på en flat overflate, den blanke siden ned. Legg en rund teskje med fyll i midten av bladet, nær stilkenden. Brett stilkenden over fyllet, deretter brett begge sidene mot midten, og rull sammen til en rull. Klem lett i håndflaten for å sikre rullen. Gjenta prosessen med resten av bladene og fyllet.
- 4Legg bunnen av en 3-liters tung kjele med de reserverte stilkene, trimmene og eventuelle rester eller riflete drueblader, og ordne pakkene med sømmen nedover, tett i lag.
- 5Bland den resterende 1/4 koppen olivenolje med 3/4 kopp vann, sukkeret og sitronjuicen, og hell over de fylte druebladene. Plasser en liten, varmebestandig tallerken oppå de fylte bladene, dekk til kjelen, og la det småkoke på lav varme i ca. 45 minutter til 1 time, eller til bladene er møre og mesteparten av væsken er absorbert. Server varm, pyntet med sitronskiver og mynteblader.