Hotte fylte drueblader med lam

Hotte fylte drueblader med lam

Lær hvordan du lager deilige hot stuffed grape leaves med saftig lam. En smakfull forrett perfekt for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 glass sylteagurkleie, avrent
  • 1/2 kopp langkornet ris
  • 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 pund magert lammekjøtt, karbonadedeig
  • 1 teskje tørket oregano
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 4 unser fetaost, smuldret eller revet
  • 3 spiseskjeer finhakket persille
  • 2 spiseskjeer finhakket mynte
  • 1 teskje sukker
  • Saften av 1 sitron
  • 1 sitron i skiver, til pynt
  • Mynteblader, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Skill nøye fra hverandre druebladene, legg dem i en stor bolle og hell kokende vann over dem slik at de dekker. La bladene trekke i 20 minutter, sil deretter av vannet og skyll for å fjerne overflødig salt. Sil av vannet, klipp av stilkene (bevar stilkene), og legg bladene på et kjøkkenpapir for å tørke.
  2. 2I en kjele, kok opp 2 kopper saltet vann, og rør inn risen. Dekk til, skru ned varmen og kok risen til vannet er absorbert, ca. 17 til 20 minutter. I mellomtiden varmer du opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne, tilsetter løk og steker til den er myk, ca. 3 til 5 minutter. Tilsett hvitløk og stek i ett minutt til, til aromaene frigjøres. Tilsett lammet og kok til kjøttet er godt brunt, og bruk en gaffel til å bryte det opp mens det koker, ca. 15 minutter. Tilsett oregano, salt og pepper etter smak. Rør inn fetaosten og fjern fra varmen. Rør inn risen, persille og mynte.
  3. 3Legg ett blad med venesiden opp på en flat overflate, den blanke siden ned. Legg en rund teskje med fyll i midten av bladet, nær stilkenden. Brett stilkenden over fyllet, deretter brett begge sidene mot midten, og rull sammen til en rull. Klem lett i håndflaten for å sikre rullen. Gjenta prosessen med resten av bladene og fyllet.
  4. 4Legg bunnen av en 3-liters tung kjele med de reserverte stilkene, trimmene og eventuelle rester eller riflete drueblader, og ordne pakkene med sømmen nedover, tett i lag.
  5. 5Bland den resterende 1/4 koppen olivenolje med 3/4 kopp vann, sukkeret og sitronjuicen, og hell over de fylte druebladene. Plasser en liten, varmebestandig tallerken oppå de fylte bladene, dekk til kjelen, og la det småkoke på lav varme i ca. 45 minutter til 1 time, eller til bladene er møre og mesteparten av væsken er absorbert. Server varm, pyntet med sitronskiver og mynteblader.