
Fylte Piquillo-pepper med chorizo og Manchego
oppskrift på piquillo-pepper fylt med krydret chorizo og ost av typen manchego. perfekt som forrett eller tapas, enkel å lage og smaker fantastisk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra jomfrolivenolje
- 225 g fersk meksikansk chorizo, uten skinn
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 middels stor gulrot, finhakket
- 1 stilk selleri, finhakket
- 1 middels stor sjalottløk, finhakket
- 1 ts kosher-salt
- 4–5 runder med nykvernet svart pepper
- En klype chiliflak
- 1 kopp revet Manchego-ost
- 1/2 kopp panko-krummelser
- 1/2 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 1/4 kopp kremost
- 8–10 glasspakkede piquillo-pepper, avrent og tørket godt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3I en stor stekepanne satt over middels høy varme, tilsett olivenolje og chorizo. Stek til den er godt brunet, 7 til 8 minutter, og bruk baksiden av en tresleiv til å bryte opp chorizoen mens den koker. Tilsett hvitløk, gulrøtter, selleri, sjalottløk, salt, pepper og chiliflak, og stek til løken blir gjennomsiktig, 5 til 6 minutter. Ta av varmen og overfør til en stor blandingsbolle for å avkjøle litt. Tilsett halvparten av Manchego-osten, brødsmulene, halvparten av persillen og kremosten. Rør godt slik at alt blander seg jevnt. Bruk en middels stor skje og fyll forsiktig hver av piquillo-pepperkapslene med fyllet. Plasser de fylte paprikaene på et bakepapirkledd stekebrett og strø over resten av Manchego-osten. Stek midt i ovnen til osten smelter og er lett boblete rundt kantene, 6 til 7 minutter. Overfør til et serveringsfat og pynt med resten av den hakkede persillen før servering.