
Krydret midtøsten-alligator med rispilaf og tabbouleh-salat
oppskrift på en smakfull og krydret midtøsten-inspirert alligatorrett servert med rispilaf og frisk tabbouleh-salat. perfekt for eventyrlystne smaksopplevelser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 eggehviter, pisket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 teskjeer fersk sitronsaft
- 1 teskje rød chili pulver
- 10 til 12 alligatorfileter
- Olivenolje, til steking
- Salt
- Tabbouleh-salat, oppskrift følger
- Rispilaff, oppskrift følger
- 1/3 kopp bulgurhvete
- 2 sitroner, presset
- Salt og pepper
- 6 til 8 store bunt med persille
- 2 til 3 tomater, finhakket
- 4 hele vårløk, hvite og grønne deler, tynne skiver
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 4 spiseskjeer smør
- 1 kopp hvit ris, ukokt
- 1 kopp eggnudler
- Salt
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, bland grundig de piskede eggehvitene, hvitløk, sitronsaft og rød chili pulver. Bruk en kjøtthammer og bank alle alligatorskivene til de er møre. Mariner alligatoren i eggehviteblandingen i omtrent 20 minutter.
- 2I en stor stekepanne, varm opp olivenoljen over middels høy varme. Ta alligatorfiletene ut av marinaden og strø dem med salt. Legg forsiktig alligatorfiletene i pannen, og stek dem til de er brune. Arbeid i porsjoner etter behov. Vend filetene med tang eller en stekespade, og kok dem til de er brune på den andre siden, og kjøttet er gjennomstekt.
- 3I en middels stor bolle, dekk bulgur med varmt vann og la det trekke i omtrent 20 minutter. Hell bulguren i en sil, og klem ut all overflødig væske. Bland sitronsaft, salt og pepper med bulguren, og sett til side.
- 4Vask persillen, og tørk den grundig. Finhakk persillen og bland den sammen med tomatene og vårløken, samt bulgurblandingen. Rør inn olivenoljen i salaten til den er godt dekket. Tilsett mer sitronsaft, salt eller pepper etter smak, for å justere smaken.
- 5I en stor kjele, smelt smøret over høy varme. Tilsett ris og nudler, og stek dem i smøret. Hell omtrent 1 ½ kopp vann i pannen, og senk varmen til middels-lav. Dekk til pannen med et tett lokk, og la risblandingen dampe til alt vannet er absorbert. Krydre med salt etter smak.