Krydret midtøsten-alligator med rispilaf og tabbouleh-salat

Krydret midtøsten-alligator med rispilaf og tabbouleh-salat

oppskrift på en smakfull og krydret midtøsten-inspirert alligatorrett servert med rispilaf og frisk tabbouleh-salat. perfekt for eventyrlystne smaksopplevelser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 eggehviter, pisket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 1 teskje rød chili pulver
  • 10 til 12 alligatorfileter
  • Olivenolje, til steking
  • Salt
  • Tabbouleh-salat, oppskrift følger
  • Rispilaff, oppskrift følger
  • 1/3 kopp bulgurhvete
  • 2 sitroner, presset
  • Salt og pepper
  • 6 til 8 store bunt med persille
  • 2 til 3 tomater, finhakket
  • 4 hele vårløk, hvite og grønne deler, tynne skiver
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 4 spiseskjeer smør
  • 1 kopp hvit ris, ukokt
  • 1 kopp eggnudler
  • Salt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland grundig de piskede eggehvitene, hvitløk, sitronsaft og rød chili pulver. Bruk en kjøtthammer og bank alle alligatorskivene til de er møre. Mariner alligatoren i eggehviteblandingen i omtrent 20 minutter.
  2. 2I en stor stekepanne, varm opp olivenoljen over middels høy varme. Ta alligatorfiletene ut av marinaden og strø dem med salt. Legg forsiktig alligatorfiletene i pannen, og stek dem til de er brune. Arbeid i porsjoner etter behov. Vend filetene med tang eller en stekespade, og kok dem til de er brune på den andre siden, og kjøttet er gjennomstekt.
  3. 3I en middels stor bolle, dekk bulgur med varmt vann og la det trekke i omtrent 20 minutter. Hell bulguren i en sil, og klem ut all overflødig væske. Bland sitronsaft, salt og pepper med bulguren, og sett til side.
  4. 4Vask persillen, og tørk den grundig. Finhakk persillen og bland den sammen med tomatene og vårløken, samt bulgurblandingen. Rør inn olivenoljen i salaten til den er godt dekket. Tilsett mer sitronsaft, salt eller pepper etter smak, for å justere smaken.
  5. 5I en stor kjele, smelt smøret over høy varme. Tilsett ris og nudler, og stek dem i smøret. Hell omtrent 1 ½ kopp vann i pannen, og senk varmen til middels-lav. Dekk til pannen med et tett lokk, og la risblandingen dampe til alt vannet er absorbert. Krydre med salt etter smak.