
Pasta al Pesce (Sjømatpasta)
oppskrift på pasta al pesce, en smakfull sjømatpasta med ferske ingredienser. perfekt for en rask og velsmakende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Salt
- 8 unser linguine eller fettuccine
- 3 til 4 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
- 3 små hvitløksfedd, finhakket
- 3 spiseskjeer tomatpuré, for eksempel Pomi
- 5 sjøscallops
- 5 mellomstore reker
- 1/4 kopp blåskjelljuice
- 1/4 kopp hvitvin
- 6 soltørkede tomater, kuttet i 1/8-tommers julienne-strimler
- 1 kvist fersk timian
- 1 spiseskje usaltet smør
- En klype hakket fersk italiensk persille
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann og kok pastaen etter anvisning på pakken.
- 2I mellomtiden varmer du opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløken og stek til den er gyllen, vær forsiktig så den ikke brenner seg. Tilsett tomatpuréen og la det småkoke.
- 3Tilsett kamskjellene og reken, og kok til kamskjellene er møre og rekene er rosa, omtrent 2 minutter.
- 4Tilsett skalldyrene, vinen, soltørkede tomater og timian, og stek til sausen begynner å tykne, ca. 4–5 minutter.
- 5Ha pastaen i pannen og skru ned varmen til lav. Vend forsiktig slik at pastaen blir dekket av sausen.
- 6Tilsett smør og persille, og vend til smøret er smeltet.
- 7Server umiddelbart.