Pasta al Pesce (Sjømatpasta)

Pasta al Pesce (Sjømatpasta)

oppskrift på pasta al pesce, en smakfull sjømatpasta med ferske ingredienser. perfekt for en rask og velsmakende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Salt
  • 8 unser linguine eller fettuccine
  • 3 til 4 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
  • 3 små hvitløksfedd, finhakket
  • 3 spiseskjeer tomatpuré, for eksempel Pomi
  • 5 sjøscallops
  • 5 mellomstore reker
  • 1/4 kopp blåskjelljuice
  • 1/4 kopp hvitvin
  • 6 soltørkede tomater, kuttet i 1/8-tommers julienne-strimler
  • 1 kvist fersk timian
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • En klype hakket fersk italiensk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann og kok pastaen etter anvisning på pakken.
  2. 2I mellomtiden varmer du opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløken og stek til den er gyllen, vær forsiktig så den ikke brenner seg. Tilsett tomatpuréen og la det småkoke.
  3. 3Tilsett kamskjellene og reken, og kok til kamskjellene er møre og rekene er rosa, omtrent 2 minutter.
  4. 4Tilsett skalldyrene, vinen, soltørkede tomater og timian, og stek til sausen begynner å tykne, ca. 4–5 minutter.
  5. 5Ha pastaen i pannen og skru ned varmen til lav. Vend forsiktig slik at pastaen blir dekket av sausen.
  6. 6Tilsett smør og persille, og vend til smøret er smeltet.
  7. 7Server umiddelbart.