
Havregryns- og peanøttsmørenergibarer
Lær hvordan du lager enkle og næringsrike havregryn peanøttsmør energibarer. Perfekt som rask frokost eller energigivende mellommål.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- Kokende spray
- 1/2 kopp honning
- 1/2 kopp naturlig kremet peanøttsmør
- 2 spiseskjeer lønnesirup
- 1 spiseskje rapsolje
- 1/4 kopp lyst brunt sukker
- 1/4 teskje malt kanel
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 2 kopper havregryn
- 2 kopper sprøtt brunt riskorn
- 1/4 kopp ristet hvetegryn
- 1/2 kopp hakkede ristede peanøtter
- 1/2 kopp hakkede tørkede aprikoser
- 1/2 kopp hakkede tørkede fiken
- 1/2 teskje kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spray en ildfast form på 23 x 33 cm med matlagingsspray og sett til side.
- 3I en liten kjele over middels varme, bland honning, peanøttsmør, lønnesirup, rapsolje, brunt sukker og kanel. Rør og kok opp til blandingen begynner å boble, omtrent 3 til 5 minutter. Ta av varmen og rør inn vaniljeekstrakt.
- 4I en stor bolle, bland havregryn, riskorn, hvetegerm, peanøtter, aprikoser, fiken og salt.
- 5Hell peanøttsmørblandingen over havregrynsblandingen og rør forsiktig med en slikkepott til alt er godt blandet. Overfør til ildfast formen, dekk med bakepapir og trykk det godt ned i formen. La det avkjøle helt (kjøles raskere i kjøleskapet). Skjær i firkanter eller barer.