Havregryns- og peanøttsmørenergibarer

Havregryns- og peanøttsmørenergibarer

Lær hvordan du lager enkle og næringsrike havregryn peanøttsmør energibarer. Perfekt som rask frokost eller energigivende mellommål.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • Kokende spray
  • 1/2 kopp honning
  • 1/2 kopp naturlig kremet peanøttsmør
  • 2 spiseskjeer lønnesirup
  • 1 spiseskje rapsolje
  • 1/4 kopp lyst brunt sukker
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 2 kopper havregryn
  • 2 kopper sprøtt brunt riskorn
  • 1/4 kopp ristet hvetegryn
  • 1/2 kopp hakkede ristede peanøtter
  • 1/2 kopp hakkede tørkede aprikoser
  • 1/2 kopp hakkede tørkede fiken
  • 1/2 teskje kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spray en ildfast form på 23 x 33 cm med matlagingsspray og sett til side.
  3. 3I en liten kjele over middels varme, bland honning, peanøttsmør, lønnesirup, rapsolje, brunt sukker og kanel. Rør og kok opp til blandingen begynner å boble, omtrent 3 til 5 minutter. Ta av varmen og rør inn vaniljeekstrakt.
  4. 4I en stor bolle, bland havregryn, riskorn, hvetegerm, peanøtter, aprikoser, fiken og salt.
  5. 5Hell peanøttsmørblandingen over havregrynsblandingen og rør forsiktig med en slikkepott til alt er godt blandet. Overfør til ildfast formen, dekk med bakepapir og trykk det godt ned i formen. La det avkjøle helt (kjøles raskere i kjøleskapet). Skjær i firkanter eller barer.