
Røstede søtpoteter med aioli
Lær hvordan du lager deilige røstede søtpoteter med kremet aioli. En enkel og smakfull rett som passer perfekt som forrett eller siderett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 store søtpoteter
- 2 fedd hvitløk
- Kosher-salt
- 1/3 kopp majones
- 1 ½ ss ekstra jomfru olivenolje
- Nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader. Stikk hull på søtpotetene et par ganger med en gaffel og stek dem på et lite stekebrett til de er myke, omtrent 50 minutter.
- 2Knus hvitløksfeddene og strø over en klype salt. Bruk den flate siden av en stor kniv til å mose blandingen til en grov puré. Bland den inn i majonesen sammen med omtrent 2 spiseskjeer vann. Rør gradvis inn olivenoljen og smak til med pepper.
- 3Del hver søtpotet i to på langs, dryss over salt og pepper, og topp med aioli.
- 4Fotograf: Tina Rupp