Røstede søtpoteter med aioli

Røstede søtpoteter med aioli

Lær hvordan du lager deilige røstede søtpoteter med kremet aioli. En enkel og smakfull rett som passer perfekt som forrett eller siderett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 store søtpoteter
  • 2 fedd hvitløk
  • Kosher-salt
  • 1/3 kopp majones
  • 1 ½ ss ekstra jomfru olivenolje
  • Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader. Stikk hull på søtpotetene et par ganger med en gaffel og stek dem på et lite stekebrett til de er myke, omtrent 50 minutter.
  2. 2Knus hvitløksfeddene og strø over en klype salt. Bruk den flate siden av en stor kniv til å mose blandingen til en grov puré. Bland den inn i majonesen sammen med omtrent 2 spiseskjeer vann. Rør gradvis inn olivenoljen og smak til med pepper.
  3. 3Del hver søtpotet i to på langs, dryss over salt og pepper, og topp med aioli.
  4. 4Fotograf: Tina Rupp