
DeFalcos italienske arancini (risboller)
oppskrift på deilige italienske arancini (risballer) fra defalco's. enkel å lage, perfekt som forrett eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper ukokt Arborio-ris
- 1 eggeplomme
- 1/2 kopp revet Parmesan
- 1/4 kopp usaltet smør, smeltet
- 1/3 pund kjøttdeig av storfe
- 1 middels stor løk, hakket
- 1/2 kopp frosne erter, tint
- 1/2 kopp tomatsaus, pluss mer til servering, valgfritt
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje pepper
- 1/2 kopp italiensk Fontina-ost, revet
- Olje, til dypsteking
- 1 1/2 kopper krydrede brødsmuler
- 2 eggehviter
- Fersk italiensk flatbladpersille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Kok risen i henhold til pakkens anvisninger. Jeg foretrekker å bruke kyllingkraft når jeg koker risen, da det gir mer smak. Når risen er kokt, la den avkjøle litt. Rør inn parmesan, smør og eggeplomme. Dekk til og sett i kjøleskapet til den er avkjølt.
- 2I en stor stekepanne, stek kjøttdeigen og løken på middels varme til kjøttet ikke lenger er rosa. Sil av overflødig væske og overfør til en bolle. Rør inn erter, tomatsaus, salt og pepper. La det avkjøle, og tilsett deretter fontina og bland godt sammen.
- 3Form risen blanding til 11 kaker. Plasser en stor teskje med kjøttfyll i midten av hver kake. Form risen rundt fyllet, og lag en ball.
- 4Hell oljen i en stor gryte, og pass på at den ikke fylles mer enn halvveis for å unngå søl. Varm opp til ca. 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 5Ha brødsmuler og eggehviter i separate flate boller. Dypp risballene i eggehvitene, og rull dem deretter i brødsmulene. Varm opp oljen på komfyren til ca. 190 grader Celsius. Pass på at gryten ikke fylles mer enn halvfull med olje for å unngå søl. Stek risballene, noen av gangen, til de er gyldne og sprø, ca. 1–2 minutter på hver side. Ta dem opp av oljen og la dem renne av på kjøkkenpapir.
- 6Server dem varme, enten som de er, eller med din favoritt tomatsaus. Pynt med persille.