Klassisk rispilaff

Klassisk rispilaff

Lær hvordan du lager en klassisk riskpilaf som er perfekt som tilbehør til mange retter. En enkel oppskrift som gir smakfull ris hver gang.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss smør
  • 2. 2 ss olivenolje
  • 3. 1/2 løk, hakket
  • 4. 2 kopper langkornet hvit ris
  • 5. 3 kopper kyllingkraft
  • 6. 1 1/2 ts salt
  • 7. 1 klype safran (valgfritt)
  • 8. 1/4 ts cayennepepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 22. Smelt smør og olivenolje i en stor kjele over middels varme. Tilsett løk; kok og rør til løken er lett brunet, ca. 7 til 8 minutter. Fjern fra varmen.
  3. 33. Bland ris og løk blandture i en ildfast form på 23x33 cm plassert på et stekebrett. Rør godt for å dekke risen.
  4. 44. Bland kyllingkraft, salt, safran og cayennepepper i en kjele. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter.
  5. 55. Hell kyllingkraftblandingen over risen i ildfastformen og rør for å blande. Fordel blandingen jevnt i bunnen av formen. Dekk tett med aluminiumsfolie.
  6. 66. Stek i den forvarmede ovnen i 35 minutter. Ta ut av ovnen og la hvile, dekket, i 10 minutter. Fjern folien og bruk en gaffel til å løsne riskornene.