
Klassisk rispilaff
Lær hvordan du lager en klassisk riskpilaf som er perfekt som tilbehør til mange retter. En enkel oppskrift som gir smakfull ris hver gang.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss smør
- 2. 2 ss olivenolje
- 3. 1/2 løk, hakket
- 4. 2 kopper langkornet hvit ris
- 5. 3 kopper kyllingkraft
- 6. 1 1/2 ts salt
- 7. 1 klype safran (valgfritt)
- 8. 1/4 ts cayennepepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 22. Smelt smør og olivenolje i en stor kjele over middels varme. Tilsett løk; kok og rør til løken er lett brunet, ca. 7 til 8 minutter. Fjern fra varmen.
- 33. Bland ris og løk blandture i en ildfast form på 23x33 cm plassert på et stekebrett. Rør godt for å dekke risen.
- 44. Bland kyllingkraft, salt, safran og cayennepepper i en kjele. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter.
- 55. Hell kyllingkraftblandingen over risen i ildfastformen og rør for å blande. Fordel blandingen jevnt i bunnen av formen. Dekk tett med aluminiumsfolie.
- 66. Stek i den forvarmede ovnen i 35 minutter. Ta ut av ovnen og la hvile, dekket, i 10 minutter. Fjern folien og bruk en gaffel til å løsne riskornene.