
Søt løkcarbonara
Lær hvordan du lager en deilig sweet onion carbonara med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett til hverdags eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 teskjeer olivenolje
- 115 gram pancetta i tynne skiver, hakket
- 1 stor eller 2 små gule løk, delt i to og tynne skiver
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 3/4 teskje kosher-salt, pluss mer etter smak
- 3/4 kopp revet gruyère
- 2/3 kopp kremfløte
- 1/2 kopp ferskrevet Parmesan
- 1/2 teskje revet sitronzest (fra 1/2 sitron)
- 4 store egg
- 450 gram mezzi rigatoni
- Fersk, grovkvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer hakket gressløk
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett pancetta og stek til den er brun og sprø, ca. 8 minutter. Ta pancetta ut av pannen og sett til side for å avkjøle.
- 2Tilsett løken i pannen og kok til den er gylden og lett karamellisert, 10 minutter. Tilsett hvitløk og 1/2 teskje salt, og kok i ytterligere 2 minutter. Sett til side for å avkjøle litt.
- 3I en stor bolle, visp sammen gruyère, fløte, parmesan, sitrusskall, egg og resten av 1/4 teskje salt.
- 4I mellomtiden, kok opp en stor kjele med saltet vann over høy varme. Tilsett pastaen og kok til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, under omrøring av og til, i 8 til 10 minutter. Sil av vannet, og spar 1 kopp av pastavannet.
- 5Legg pastaen tilbake i pannen sammen med løken, fløteblandingen, 1/4 kopp av det reserverte pastavannet og pancettaen. Vend forsiktig over lav varme til sausen er tykk og dekker pastaen, og tilsett mer pastavann etter behov, ca. 2 minutter (ikke la det koke).
- 6Krydre pastaen med rikelig med pepper. Overfør pastaen til en stor, bred serveringsskål. Strø over finhakket gressløk og server.