Søt løkcarbonara

Søt løkcarbonara

Lær hvordan du lager en deilig sweet onion carbonara med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull hovedrett til hverdags eller helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 teskjeer olivenolje
  • 115 gram pancetta i tynne skiver, hakket
  • 1 stor eller 2 små gule løk, delt i to og tynne skiver
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 3/4 teskje kosher-salt, pluss mer etter smak
  • 3/4 kopp revet gruyère
  • 2/3 kopp kremfløte
  • 1/2 kopp ferskrevet Parmesan
  • 1/2 teskje revet sitronzest (fra 1/2 sitron)
  • 4 store egg
  • 450 gram mezzi rigatoni
  • Fersk, grovkvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer hakket gressløk

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en stor, tung stekepanne over middels varme. Tilsett pancetta og stek til den er brun og sprø, ca. 8 minutter. Ta pancetta ut av pannen og sett til side for å avkjøle.
  2. 2Tilsett løken i pannen og kok til den er gylden og lett karamellisert, 10 minutter. Tilsett hvitløk og 1/2 teskje salt, og kok i ytterligere 2 minutter. Sett til side for å avkjøle litt.
  3. 3I en stor bolle, visp sammen gruyère, fløte, parmesan, sitrusskall, egg og resten av 1/4 teskje salt.
  4. 4I mellomtiden, kok opp en stor kjele med saltet vann over høy varme. Tilsett pastaen og kok til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, under omrøring av og til, i 8 til 10 minutter. Sil av vannet, og spar 1 kopp av pastavannet.
  5. 5Legg pastaen tilbake i pannen sammen med løken, fløteblandingen, 1/4 kopp av det reserverte pastavannet og pancettaen. Vend forsiktig over lav varme til sausen er tykk og dekker pastaen, og tilsett mer pastavann etter behov, ca. 2 minutter (ikke la det koke).
  6. 6Krydre pastaen med rikelig med pepper. Overfør pastaen til en stor, bred serveringsskål. Strø over finhakket gressløk og server.