
Guacamole med et kick
Lær hvordan du lager en smakfull guacamole med et kick av chili. Perfekt som forrett eller tilbehør til festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Vegetabilsk olje til steking
- 6 til 8 mais tortillas, hver delt i 6 til 8 båter
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 6 avokadoer, delt i to og fjernet steinen
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 jalapeños, finhakket
- 2 Roma-tomater, finhakket
- Saften av 1 lime
- 1 chipotle-pepper i adobo, finhakket
- 1 liten hvit løk, finhakket
- 1/2 kopp ferske korianderblader
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp omtrent 1/2 tomme olje i en stor stekepanne på middels høy varme til den begynner å glitre.
- 3Friter tortillastykker i porsjoner til de er gylne og sprø, 2 til 3 minutter.
- 4Tøm opp på kjøkkenpapir og krydre med salt.
- 5Ha avokadokjøttet i en stor bolle og mos det så fint eller grovt du ønsker.
- 6Rør inn hvitløk, jalapeños, tomater, limesaft, chipotle og løk.
- 7Smak til og juster krydderet med salt og pepper.
- 8Rør inn korianderbladene rett før servering.