Jicama- og blodappelsinsalat

Jicama- og blodappelsinsalat

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull jicama og blodappelsinsalat. Perfekt som forrett eller lett sommerlunsj. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 medium jicama (ca. 340 gram)
  • 3 blodoransjer
  • 1 papaya, mango eller en liten bit ananas, godt trimmet og skåret i 1/2-tommers terninger
  • 1 liten rød løk, skrelt og skivet i tynne skiver
  • 1 teskje havsalt
  • 1/4 til 1/2 tørket habanero-chili, stilket, frøet og finhakket, eller cayennepepper etter smak
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • Saften av én lime
  • 1 bunt korianderblader, vasket
  • 1 bunt mynteblader, vasket

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell jicamaen, inkludert det fibrøse laget rett under skallet. Skjær kjøttet i tynne skiver og deretter i 5 cm lange strimler. Legg det i en bolle.
  2. 2Skrell appelsinene og del dem i supremes ved å skjære mellom membranene for å fjerne seksjonene, over bollen med jicamaen for å fange opp saften. Tilsett de resterende ingrediensene i bollen og vend forsiktig. La det stå kjølig i 2 timer før servering.