
Jicama- og blodappelsinsalat
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull jicama og blodappelsinsalat. Perfekt som forrett eller lett sommerlunsj. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 medium jicama (ca. 340 gram)
- 3 blodoransjer
- 1 papaya, mango eller en liten bit ananas, godt trimmet og skåret i 1/2-tommers terninger
- 1 liten rød løk, skrelt og skivet i tynne skiver
- 1 teskje havsalt
- 1/4 til 1/2 tørket habanero-chili, stilket, frøet og finhakket, eller cayennepepper etter smak
- 3 spiseskjeer olivenolje
- Saften av én lime
- 1 bunt korianderblader, vasket
- 1 bunt mynteblader, vasket
Fremgangsmåte
- 1Skrell jicamaen, inkludert det fibrøse laget rett under skallet. Skjær kjøttet i tynne skiver og deretter i 5 cm lange strimler. Legg det i en bolle.
- 2Skrell appelsinene og del dem i supremes ved å skjære mellom membranene for å fjerne seksjonene, over bollen med jicamaen for å fange opp saften. Tilsett de resterende ingrediensene i bollen og vend forsiktig. La det stå kjølig i 2 timer før servering.