
Kamskjell fra Whakatane
Oppdag hvordan du lager deilige scallops i whakatane. En enkel oppskrift på fersk sjømat perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Klart smør
- 1 hvitløksfedd, skrelt og knust
- 1 kopp vårløksløk, hakket
- 1 kopp sopp, finstrimlet
- 1/4 kopp grønn paprika, finstrimlet
- 1/2 sitron, presset, delt
- Tomater, ca. 1 kopp, skrelte og delt i åttendedeler
- 450 gram kamskjell
- Allsidig mel
- Salt
- Hvite pepperkorn
- 2 ss hakket persille
Fremgangsmåte
- 1Smelt en spiseskje klarert smør i en panne og tilsett det knuste hvitløksfjellet. La det surre litt, og tilsett vårløken, og vend godt. Skru ned varmen på pannen og fjern hvitløken. Tilsett grønn paprika. Ha i soppene og vend forsiktig slik at de blir dekket av smøret. Tilsett halvparten av sitronsaften og tomatene. Krydre med salt og pepper. Tørk scampiene godt, krydre og dust lett med mel. I en separat panne, hell i nok klarert smør til å dekke bunnen, og legg i scampiene. Stek dem forsiktig i ca. 4 minutter, og vend dem flere ganger. Tilsett resten av sitronsaften og hakket persille. Plasser grønnsakene rundt serveringsfatet, og legg scampiene i midten med skje. Server gjerne med dampet ris.