Ristet hvitløk – en god ting

Ristet hvitløk – en god ting

oppskrift på ovnsbakt hvitløk, en perfekt tillegg til måltidet eller som snacks. lett å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 hvitløksfedd
  • 1 spiseskje olivenolje, pluss litt til oppbevaring
  • Grovt salt og nykvernet pepper
  • Skivet brød, ristet, til servering (valgfritt)
  • Ost (hvilken som helst type), til servering (valgfritt)
  • 2 kvister fersk timian
  • 1 sitron, saftet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Legg hvitløken i en ildfast form som er akkurat stor nok til å romme hvitløken i ett lag. Drypp over olje, og krydre med salt og pepper. Stek uten å dekke til, til hvitløken er myk, omtrent 1 time.
  3. 3For å servere, klem hvitløksfeddene ut av hvert hode, og smør dem på brød. Topp med ost, og server.
  4. 4For oppbevaring, klem hvitløksfeddene ut i en liten glasskrukke. Tilsett timian og sitronsaft. Hell nok olje i krukken til å dekke hvitløken. Sett på lokk, og oppbevar i kjøleskapet i opptil 10 dager.