
Ristet hvitløk – en god ting
oppskrift på ovnsbakt hvitløk, en perfekt tillegg til måltidet eller som snacks. lett å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 hvitløksfedd
- 1 spiseskje olivenolje, pluss litt til oppbevaring
- Grovt salt og nykvernet pepper
- Skivet brød, ristet, til servering (valgfritt)
- Ost (hvilken som helst type), til servering (valgfritt)
- 2 kvister fersk timian
- 1 sitron, saftet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Legg hvitløken i en ildfast form som er akkurat stor nok til å romme hvitløken i ett lag. Drypp over olje, og krydre med salt og pepper. Stek uten å dekke til, til hvitløken er myk, omtrent 1 time.
- 3For å servere, klem hvitløksfeddene ut av hvert hode, og smør dem på brød. Topp med ost, og server.
- 4For oppbevaring, klem hvitløksfeddene ut i en liten glasskrukke. Tilsett timian og sitronsaft. Hell nok olje i krukken til å dekke hvitløken. Sett på lokk, og oppbevar i kjøleskapet i opptil 10 dager.