Kalde krydrede nudler

Kalde krydrede nudler

Lær hvordan du lager deilige kalde krydrede nudler med denne enkle oppskriften. Perfekt for varme sommerdager eller som en lett forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund tørre eller ferske tynne eggnudler
  • 2 spiseskjeer sesamolje
  • 3 spiseskjeer soyasaus
  • 2 spiseskjeer chilolje
  • 1 spiseskje krydret bønnepaste
  • 1 spiseskje finhakket ingefær
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 teskje sukker
  • 3 spiseskjeer hakket grønn løk
  • Tynne skiver av skrelt, frøet agurk
  • Hakket koriander
  • Koked snøerter
  • Ristede sesamfrø
  • Liten mengde kokte reker

Fremgangsmåte

  1. 1Kok nudler i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, og sil dem deretter i en sil. Skyll med kaldt vann til de er avkjølt. Vend dem i en stor bolle med sesamolje. I en liten bolle, rør sammen soyasaus, chilolje, bønnesaus, ingefær, hvitløk og sukker. Hell det over nudlene, tilsett grønn løk, og vend godt sammen.
  2. 2Hvis du skal på piknik, overfør nudlene til en beholder for transport. For å servere, legg nudlene i serveringsskåler og tilby med ønskede toppings og spisepinner.