
Kalde krydrede nudler
Lær hvordan du lager deilige kalde krydrede nudler med denne enkle oppskriften. Perfekt for varme sommerdager eller som en lett forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund tørre eller ferske tynne eggnudler
- 2 spiseskjeer sesamolje
- 3 spiseskjeer soyasaus
- 2 spiseskjeer chilolje
- 1 spiseskje krydret bønnepaste
- 1 spiseskje finhakket ingefær
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje sukker
- 3 spiseskjeer hakket grønn løk
- Tynne skiver av skrelt, frøet agurk
- Hakket koriander
- Koked snøerter
- Ristede sesamfrø
- Liten mengde kokte reker
Fremgangsmåte
- 1Kok nudler i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, og sil dem deretter i en sil. Skyll med kaldt vann til de er avkjølt. Vend dem i en stor bolle med sesamolje. I en liten bolle, rør sammen soyasaus, chilolje, bønnesaus, ingefær, hvitløk og sukker. Hell det over nudlene, tilsett grønn løk, og vend godt sammen.
- 2Hvis du skal på piknik, overfør nudlene til en beholder for transport. For å servere, legg nudlene i serveringsskåler og tilby med ønskede toppings og spisepinner.