
Gresskarflan med marengs
oppskrift på pumpkin flan med meringue, en kremet og søt dessert perfekt for høsten. enkel å lage og imponerende til fest eller hverdagskos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1 kopp sukker
- 1 ½ kopp usaltet smør (på pinne)
- ⅓ kopp hvetemel
- ⅓ kopp vann
- 6 store egg
- 3 kopper hermetisert, fastpumpet gresskar (litt mindre enn to 15-unse bokser)
- 1 (15-unse) boks kokosnøttkrem
- 1 (14-unse) boks søtet kondensert melk
- 1 (12-unse) boks kondensert melk uten tilsatt sukker
- 4 store eggehviter
- 1 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2I en tørr, tykk gryte, kok sukker over moderat lav varme, rør sakte med en gaffel (for å hjelpe sukkeret å smelte jevnt), til det er smeltet og har en lys gylden farge. Kok karamellen uten å røre, sving gryten forsiktig, til den er dyp gylden. Hell karamellen i en glassform på 33 x 23 x 5 cm og vipp formen for å dekke bunnen. La karamellen avkjøle.
- 3Smelt smøret og la det avkjøle. I en stor bolle, visp sammen mel og vann til det er glatt, og rør inn smør og de resterende ingrediensene til flanet til det er jevnt. Hell eggekremen i formen og sett den i en større ildfast form. Tilsett nok vann i den større formen til å nå halvveis opp på siden av formen med eggekrem. Stek eggekremen midt i ovnen i 1 time, eller til den er stivnet. Ta formen ut av vannbadet og hold temperaturen på 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 4Lag marengsen: I en bolle, med en elektrisk mikser, pisk eggehvitene til de akkurat danner myke topper. Gradvis tilsett sukker og pisk til marengsen holder stive, glansfulle topper.
- 5Fordel marengsen jevnt over eggekremen og stek midt i ovnen (ikke i vannbad) til den er gylden, ca. 5 minutter. La desserten avkjøle på en rist. Kjøl ned desserten til den er kald, ca. 4 timer, eller opp til 1 dag. Skjær desserten i firkanter.