Gresskarflan med marengs

Gresskarflan med marengs

oppskrift på pumpkin flan med meringue, en kremet og søt dessert perfekt for høsten. enkel å lage og imponerende til fest eller hverdagskos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp sukker
  • 1 ½ kopp usaltet smør (på pinne)
  • ⅓ kopp hvetemel
  • ⅓ kopp vann
  • 6 store egg
  • 3 kopper hermetisert, fastpumpet gresskar (litt mindre enn to 15-unse bokser)
  • 1 (15-unse) boks kokosnøttkrem
  • 1 (14-unse) boks søtet kondensert melk
  • 1 (12-unse) boks kondensert melk uten tilsatt sukker
  • 4 store eggehviter
  • 1 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2I en tørr, tykk gryte, kok sukker over moderat lav varme, rør sakte med en gaffel (for å hjelpe sukkeret å smelte jevnt), til det er smeltet og har en lys gylden farge. Kok karamellen uten å røre, sving gryten forsiktig, til den er dyp gylden. Hell karamellen i en glassform på 33 x 23 x 5 cm og vipp formen for å dekke bunnen. La karamellen avkjøle.
  3. 3Smelt smøret og la det avkjøle. I en stor bolle, visp sammen mel og vann til det er glatt, og rør inn smør og de resterende ingrediensene til flanet til det er jevnt. Hell eggekremen i formen og sett den i en større ildfast form. Tilsett nok vann i den større formen til å nå halvveis opp på siden av formen med eggekrem. Stek eggekremen midt i ovnen i 1 time, eller til den er stivnet. Ta formen ut av vannbadet og hold temperaturen på 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  4. 4Lag marengsen: I en bolle, med en elektrisk mikser, pisk eggehvitene til de akkurat danner myke topper. Gradvis tilsett sukker og pisk til marengsen holder stive, glansfulle topper.
  5. 5Fordel marengsen jevnt over eggekremen og stek midt i ovnen (ikke i vannbad) til den er gylden, ca. 5 minutter. La desserten avkjøle på en rist. Kjøl ned desserten til den er kald, ca. 4 timer, eller opp til 1 dag. Skjær desserten i firkanter.