Fullkornspastasalat med valnøtter og fetaost

Fullkornspastasalat med valnøtter og fetaost

oppskrift på en smakfull fullkornspastasalat med valnøtter og fetaost, perfekt for sommermåltidet eller som lett lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 pund fullkorn fusilli eller annen spiralformet pasta
  • 1/2 kopp valnøtter
  • 1/2 kopp smuldret fetaost
  • 1/2 kopp hakket rødløk
  • 1 1/2 kopper hakkede babyspinatblader
  • 2 spiseskjeer valnøttolje
  • 2 spiseskjeer rødvinseddik
  • 1 fedd hvitløk, finhakket (ca. 1/2 teskje)
  • 1/2 teskje Dijon-sennep
  • Salt
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Kok pastaen etter anvisningene på pakken. Sil av vannet, skyll den i kaldt vann, og sett den i kjøleskapet for å avkjøle.
  3. 3Rist opp en tørr stekepanne med valnøttene over middels høy varme til de begynner å dufte, omtrent 2 minutter. Sett valnøttene til side for å avkjøle, og hakk dem grovt.
  4. 4I en stor bolle, vend sammen den avkjølte pastaen, valnøttene, fetaost, løk og spinat. I en liten bolle, visp sammen olje, eddik, hvitløk og sennep. Hell dressingen over pastasalaten og vend godt for å blande. Krydre med salt og pepper.