
Fullkornspastasalat med valnøtter og fetaost
oppskrift på en smakfull fullkornspastasalat med valnøtter og fetaost, perfekt for sommermåltidet eller som lett lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 pund fullkorn fusilli eller annen spiralformet pasta
- 1/2 kopp valnøtter
- 1/2 kopp smuldret fetaost
- 1/2 kopp hakket rødløk
- 1 1/2 kopper hakkede babyspinatblader
- 2 spiseskjeer valnøttolje
- 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 1 fedd hvitløk, finhakket (ca. 1/2 teskje)
- 1/2 teskje Dijon-sennep
- Salt
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok pastaen etter anvisningene på pakken. Sil av vannet, skyll den i kaldt vann, og sett den i kjøleskapet for å avkjøle.
- 3Rist opp en tørr stekepanne med valnøttene over middels høy varme til de begynner å dufte, omtrent 2 minutter. Sett valnøttene til side for å avkjøle, og hakk dem grovt.
- 4I en stor bolle, vend sammen den avkjølte pastaen, valnøttene, fetaost, løk og spinat. I en liten bolle, visp sammen olje, eddik, hvitløk og sennep. Hell dressingen over pastasalaten og vend godt for å blande. Krydre med salt og pepper.