
Aspargessalat med soltørkede tomater
en frisk og smakfull salat med asparges og soltørkede tomater, perfekt for sommermåltidet. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 buntinger asparges, stilkene trimmet og delt på langs
- 2 spiseskjeer finhakket frisk hvitløk
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 3 teskjeer salt
- 2 teskjeer malt svart pepper
- 2 spiseskjeer grovhakkede rosmariblader
- 2 spiseskjeer grovhakkede timianblader
- 1 (225 gram) krukke med julienne-snittede soltørkede tomater i olje, drenert
- 12 shiitakesopp, stilkene fjernet og skåret i tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen til middels høy varme.
- 2Tilsett asparges, hakket hvitløk, vegetabilsk olje, salt og pepper, rosmarin og timian i en stor bolle. Bland godt. Grill asparges i 3 til 4 minutter. Sett aspargesen tilbake i bollen. Tilsett julienne-skårne soltørkede tomater. Bland godt.
- 3Fjern 2 spiseskjeer olje fra aspargesblandingen, og hell den i en stekepanne. Tilsett sopp; kok i 3 til 4 minutter til den er brunet og sprø.
- 4Ta ut soppen og bland den inn i aspargesblandingen. Server ved romtemperatur.