Aspargessalat med soltørkede tomater

Aspargessalat med soltørkede tomater

en frisk og smakfull salat med asparges og soltørkede tomater, perfekt for sommermåltidet. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 buntinger asparges, stilkene trimmet og delt på langs
  • 2 spiseskjeer finhakket frisk hvitløk
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje
  • 3 teskjeer salt
  • 2 teskjeer malt svart pepper
  • 2 spiseskjeer grovhakkede rosmariblader
  • 2 spiseskjeer grovhakkede timianblader
  • 1 (225 gram) krukke med julienne-snittede soltørkede tomater i olje, drenert
  • 12 shiitakesopp, stilkene fjernet og skåret i tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillen til middels høy varme.
  2. 2Tilsett asparges, hakket hvitløk, vegetabilsk olje, salt og pepper, rosmarin og timian i en stor bolle. Bland godt. Grill asparges i 3 til 4 minutter. Sett aspargesen tilbake i bollen. Tilsett julienne-skårne soltørkede tomater. Bland godt.
  3. 3Fjern 2 spiseskjeer olje fra aspargesblandingen, og hell den i en stekepanne. Tilsett sopp; kok i 3 til 4 minutter til den er brunet og sprø.
  4. 4Ta ut soppen og bland den inn i aspargesblandingen. Server ved romtemperatur.