
Pantesca-salat
oppskrift på insalata pantesca, en tradisjonell italiensk salat med poteter, oliven og tomat. perfekt som forrett eller lett lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 unser fingerling-poteter
- 1 liten rød løk, skrelt og tynne skiver
- 4 mellomstore røde heirloom-tomater, kjernet og skåret i 2,5 cm terninger
- 2 mellomstore grønne heirloom-tomater, kjernet og skåret i 2,5 cm terninger
- 2 mellomstore gule heirloom-tomater, kjernet og skåret i 5 cm terninger
- 1/4 kopp grønne (helst Picholine) oliven, uten stein
- 1 spiseskje kapers
- 1 spiseskje Champagne-vineddik
- 1/4 teskje salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje finhakkede oregano-blader
- 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- Sitronsaft, etter smak
- 1/2 kopp kapersbær
Fremgangsmåte
- 1I saltet kokende vann, kok potetene til de er møre. Sil av og la dem avkjøle til romtemperatur. Skrell og del dem i 4 til 6 biter. Overfør til en middels stor bolle. Tilsett den røde løken, tomatene, oliven og kapers.
- 2I en annen bolle, bland eddik, salt, pepper og oregano. Rør sakte inn olivenoljen. Hell over salatblandingen. Smak til med sitronsaft og krydre etter behov.
- 3Fordel salaten på to tallerkener og form den til en haug. Omgi med kapersbær.