Pantesca-salat

Pantesca-salat

oppskrift på insalata pantesca, en tradisjonell italiensk salat med poteter, oliven og tomat. perfekt som forrett eller lett lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 unser fingerling-poteter
  • 1 liten rød løk, skrelt og tynne skiver
  • 4 mellomstore røde heirloom-tomater, kjernet og skåret i 2,5 cm terninger
  • 2 mellomstore grønne heirloom-tomater, kjernet og skåret i 2,5 cm terninger
  • 2 mellomstore gule heirloom-tomater, kjernet og skåret i 5 cm terninger
  • 1/4 kopp grønne (helst Picholine) oliven, uten stein
  • 1 spiseskje kapers
  • 1 spiseskje Champagne-vineddik
  • 1/4 teskje salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje finhakkede oregano-blader
  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Sitronsaft, etter smak
  • 1/2 kopp kapersbær

Fremgangsmåte

  1. 1I saltet kokende vann, kok potetene til de er møre. Sil av og la dem avkjøle til romtemperatur. Skrell og del dem i 4 til 6 biter. Overfør til en middels stor bolle. Tilsett den røde løken, tomatene, oliven og kapers.
  2. 2I en annen bolle, bland eddik, salt, pepper og oregano. Rør sakte inn olivenoljen. Hell over salatblandingen. Smak til med sitronsaft og krydre etter behov.
  3. 3Fordel salaten på to tallerkener og form den til en haug. Omgi med kapersbær.