Ytrefilet av svinekjøtt skåret i koteletter, braisert med hete kirsebærpepper

Ytrefilet av svinekjøtt skåret i koteletter, braisert med hete kirsebærpepper

Lær hvordan du lager saftige svinekoteletter braisert med hete kirsebærpepper for en smakfull hovedrett. En enkel oppskrift for alle kjøkkenentusiaster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1/4 pund krydret, saltet pølse (chorizo, andouille eller soppressata), skåret i 1/4-tommers terninger
  • 1 middels stor gul løk (ca. 170 gram), hakket i 1/2-tommers biter
  • Grovt salt og nykvernet pepper
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 kopp tørr hvitvin eller tørr hvit vermut
  • 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 3/4 kopp kyllingkraft, hjemmelaget eller kjøpt
  • 1,1 kilo benfri svinefilet, skåret i 1/2-tommers skiver
  • 1 til 3 små sylteagurker med sterk chili, med juice etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Steking av pølsen: Varm opp 1 spiseskje av oljen i en stor dyp stekepanne eller en grunn gryte (12 tommer) på middels varme. Tilsett pølsen og stek, rør ofte, til den er brunet på de fleste sider, 6 til 8 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre pølsen til en tallerken med papirhåndkle for å renne av.
  2. 2Aromatiske ingredienser og braseringsvæsken: Hell av og kast fettet fra pannen. Tilsett den gjenværende spiseskjeen med olje og varm opp på middels varme. Tilsett løk, krydre med salt og pepper, og sautér, rør om, til løken begynner å mykne og få litt farge i kantene, 4 til 5 minutter. Tilsett hvitløk, rør om og sautér i ytterligere ett minutt, til det dufter godt. Hell i hvitvinen, rør om og skrap bunnen av pannen med en tresleiv, og la det koke til vinen er redusert til omtrent halvparten, ca. 4 minutter. Tilsett eddik, rør om og la det koke i ett til to minutter. Tilsett kraften og la det småkoke.
  3. 3Brasingen: Krydre svinekjøttet godt med salt og pepper. Legg kotelettene i pannen, og skru umiddelbart ned varmen til lav, jevn småkoking. Én etter én, riv paprikaflakene i små biter, fjern frø og stilker, og legg bitene i pannen. (Jeg liker å holde dem over pannen mens jeg river dem, slik at saften faller direkte i pannen. Det eneste problemet med denne metoden er at noen frø kan falle med, noe som gjør retten enda mer krydret. Hvis du vil minimere paprikasmakens styrke, riv dem over et skjærebrett slik at saften renner ned på brettet, og skrap ut alle frøene til siden før du legger paprikaen og så mye av saften som du ønsker i pannen.) Dekk pannen og la svinekjøttet småkoke stille og rolig, og sjekk etter 5 minutter at væsken ikke koker for kraftig. Hvis den gjør det, senk varmen eller bruk en varmediffusor under pannen. Etter 20 minutter, snu kotelettene med tenger. Fortsett å la det småkoke på lav varme til kjøttet er mørt og kan deles med en gaffel, totalt ca. 40 minutter.
  4. 4Avslutningen: Overfør kotelettene til et serveringsfat eller tallerkener, og dekk løst med aluminiumsfolie for å holde varmen. Kok opp sausen over middels-høy varme. Skum av eventuelt overflødig fett med en stor skje. La sausen koke til den er velsmakende og litt tykkere, ca. 8 til 10 minutter. Senk varmen til lav, tilsett pølsen i sausen, og la det småkoke i ca. 3 minutter for å varme opp. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over svinekjøttet og server.