
Englehårpasta med geitost, brokkoli og ristet pinjekjerner
En smakfull oppskrift på angel hair pasta med geitost, frisk brokkoli og ristede pinjekjerner – perfekt for en lett og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss ekstra jomfru olivenolje
- 3 kopper brokkolibuketter (ca. 340 gram)
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 ½ kopper kyllingkraft
- 1 teskje ferske timianblader (eller fersk basilikum) pluss 4 til 6 kvister til pynt
- 4 ss (½ stang) usaltet smør, delt i små biter
- 115 gram geitost, smuldret
- 340 gram fersk eller butikkjøpt angel hair-pasta
- 2 ss ristet pinjekjerner*
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med vann.
- 2Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne. På middels høy varme, stek broccolibukettene under omrøring etter behov, i 2 til 3 minutter. Krydre lett med salt og pepper. Overfør til en skål og sett til side til bruk.
- 3Deglaser pannen med kraften, og tilsett timianbladene. Kok opp og la det redusere til halvparten. Tilsett smør og geitosten, og rør sammen til osten smelter. Hold varm.
- 4I mellomtiden, tilsett litt salt i den kokende vannet og kok pastaen til den er al dente, ca. 1 minutt for fersk pasta. (Kok ferdigpakket pasta i henhold til anvisningene på pakken). Sil av vannet godt og bland pastaen med den reserverte broccolien i stekepannen. Varm opp til gjennomvarming, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 5For å servere, fordel pastaen på 4 varme tallerkener. Strø over ristet pinjekjerner og pynt med en kvist timian.