Englehårpasta med geitost, brokkoli og ristet pinjekjerner

Englehårpasta med geitost, brokkoli og ristet pinjekjerner

En smakfull oppskrift på angel hair pasta med geitost, frisk brokkoli og ristede pinjekjerner – perfekt for en lett og sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 3 kopper brokkolibuketter (ca. 340 gram)
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1 ½ kopper kyllingkraft
  • 1 teskje ferske timianblader (eller fersk basilikum) pluss 4 til 6 kvister til pynt
  • 4 ss (½ stang) usaltet smør, delt i små biter
  • 115 gram geitost, smuldret
  • 340 gram fersk eller butikkjøpt angel hair-pasta
  • 2 ss ristet pinjekjerner*

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med vann.
  2. 2Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne. På middels høy varme, stek broccolibukettene under omrøring etter behov, i 2 til 3 minutter. Krydre lett med salt og pepper. Overfør til en skål og sett til side til bruk.
  3. 3Deglaser pannen med kraften, og tilsett timianbladene. Kok opp og la det redusere til halvparten. Tilsett smør og geitosten, og rør sammen til osten smelter. Hold varm.
  4. 4I mellomtiden, tilsett litt salt i den kokende vannet og kok pastaen til den er al dente, ca. 1 minutt for fersk pasta. (Kok ferdigpakket pasta i henhold til anvisningene på pakken). Sil av vannet godt og bland pastaen med den reserverte broccolien i stekepannen. Varm opp til gjennomvarming, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper etter smak.
  5. 5For å servere, fordel pastaen på 4 varme tallerkener. Strø over ristet pinjekjerner og pynt med en kvist timian.