Rigatoni-pasta med chorizo

Rigatoni-pasta med chorizo

Lær hvordan du lager en smakfull rigatoni pasta med chorizo. En enkel oppskrift perfekt for en rask og deilig middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pakke rigatoni pasta (16 unser)
  • 1 ss smør
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 løk, hakket
  • 1 grønn paprika, hakket
  • 450 gram chorizo-pølse, skåret i skiver
  • 2 ss smør
  • 2 ss mel
  • 2 kopper helmelk
  • 1 boks (14,5 unser) hakkede tomater, uten å helle av væsken
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1/4 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett rigatoni, og kok til den er al dente, 8 til 10 minutter; sil av vannet.
  2. 2I mellomtiden smelter du 1 spiseskje smør i en stor stekepanne over middels varme. Rør inn hvitløk, løk og paprika. Kok og rør til løken har myknet og blitt gjennomsiktig, omtrent 5 minutter. Tilsett chorizo-skivene, og fortsett å koke til chorizoen ikke lenger er rosa i midten, ca. 10 minutter.
  3. 3Smelt de resterende 2 spiseskjeene smør i en kjele over middels varme. Visp inn melet, og kok i 5 minutter under konstant omrøring. Rør sakte inn melken, og la det småkoke over middels høy varme. Tilsett hakkede tomater, salt og pepper, og skru ned varmen til middels lav. La det småkoke i 10 minutter for å tykne og jevne ut sausen. Rør inn den kokte chorizoen sammen med den silte rigatoni-pastaen. Rør om, og dryss over parmesanost før servering.