
Okanagan-pepplesuppe
Lær hvordan du lager en deilig og forfriskende okanagan peach soup, perfekt for varme sommerdager. En enkel oppskrift for en frisk forrett eller dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 fedd hvitløk
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 1/4 kopper ferske ferskner - skrellet, kjernet og hakket
- 1/2 kopp hakket løk
- 1 spiseskje karrypulver
- 1/8 teskje malt gurkemeie
- 1/4 kopp brunt sukker
- 1/4 kopp Chardonnay-vin
- 1 kopp grønnsaksbuljong eller kraft
- 1/2 kopp kokosmelk
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit). Rist hvitløksfeddene på et bakepapir i ca. 30 minutter, eller til de er gylne, men ikke brente.
- 2Varm opp oljen i en middels stor kjele over middels varme, og surr løk og fersken til de er myke. Krydre med karri, gurkemeie, ovnsbakt hvitløk og sukker. La det koke på middels til lav varme til det er karamellisert, ca. 30 minutter. Deglaser pannen med Chardonnay-vin, og rør inn grønnsaksbuljong.
- 3Ta kjelen av varmen, og kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en blender. Sil den gjennom en fin sil. Rør inn kokosmelk, og smak til med salt og pepper. Varm opp igjen før servering, hvis ønskelig.

