
Laks ceviche
oppskrift på salmon ceviche, en frisk og smakfull forrett som er enkel å lage. perfekt for sommerens måltider eller som start på en fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 teskje hvitt sukker
- 2 1/2 spiseskjeer havsalt
- 1/2 teskje chilipaste eller saus
- 1/4 kopp fersk limesaft
- 1/4 teskje nykvernet pepper
- 1/4 teskje spisskummen
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1/4 kopp finhakket rødløk
- 1 moden tomat, finhakket
- 2 spiseskjeer finhakket frisk koriander
- 450 gram veldig ferske laksefileter (sushikvalitet foretrekkes), tynne skiver
- 1 avokado, skivet
Fremgangsmåte
- 1I en stor glass- eller plastbolle, løs opp sukker, salt og chili paste i limesaften. Krydre med pepper og spisskummen. Rør inn olivenolje, hvitløk, løk, tomat og koriander. Vend forsiktig inn laksen, dekk til, og sett i kjøleskapet i 4 timer.
- 2For å servere, sil av overflødig væske fra laksen, og vend forsiktig inn avokadoskivene. La det hvile ved romtemperatur i 15 minutter.