Laks ceviche

Laks ceviche

oppskrift på salmon ceviche, en frisk og smakfull forrett som er enkel å lage. perfekt for sommerens måltider eller som start på en fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 teskje hvitt sukker
  • 2 1/2 spiseskjeer havsalt
  • 1/2 teskje chilipaste eller saus
  • 1/4 kopp fersk limesaft
  • 1/4 teskje nykvernet pepper
  • 1/4 teskje spisskummen
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4 kopp finhakket rødløk
  • 1 moden tomat, finhakket
  • 2 spiseskjeer finhakket frisk koriander
  • 450 gram veldig ferske laksefileter (sushikvalitet foretrekkes), tynne skiver
  • 1 avokado, skivet

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor glass- eller plastbolle, løs opp sukker, salt og chili paste i limesaften. Krydre med pepper og spisskummen. Rør inn olivenolje, hvitløk, løk, tomat og koriander. Vend forsiktig inn laksen, dekk til, og sett i kjøleskapet i 4 timer.
  2. 2For å servere, sil av overflødig væske fra laksen, og vend forsiktig inn avokadoskivene. La det hvile ved romtemperatur i 15 minutter.