Fransk løksuppe X

Fransk løksuppe X

oppskrift på klassisk french onion soup med karamellisert løk og smeltet ost, perfekt for kalde dager

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1,25 liter grønnsaksbuljong, delt
  • 4 løk, skivet
  • 1/8 teskje hvitt sukker
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 1 laurbærblad
  • 1/2 teskje tørket timian
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1 spiseskje brandy
  • 4 skiver fransk brød, ristet
  • 1 hvitløksfedd, delt
  • 2 spiseskjeer revet fettfri Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor non-stick kjele, varm opp 1/4 kopp grønnsaksbuljong. Rør inn løken og kok over middels varme til den er gyllen, ca. 15 minutter.
  2. 2Rør inn sukker og mel. Hell i de resterende 5 koppene med grønnsaksbuljong og vinen. Rør inn laurbærblad, timian og svart pepper. Kok opp og la det koke i 8 minutter under konstant omrøring; skru deretter ned varmen, delvis dekk til, og la det småkoke i 30 minutter.
  3. 3Forvarm ovnens grillelement.
  4. 4Ta suppen av varmen, fjern laurbærbladet og rør inn brandy. Gni hvitløksfeddet over toasten. Fordel suppen i 4 ovnsfaste skåler, og legg en skive toast oppå hver skål. Strø over parmesan.
  5. 5Sett skålene under grillen til osten smelter.