Krepsfyllt hummerhale
oppskrift på krabbefylt hummerhale perfekt for en luksuriøs forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 hummerhaler, delt langs midten øverst
- 2 teskjeer smør, smeltet
- 15 små kjeks, knust
- 1/2 kopp jumbo hummerkjøtt
- 1/4 kopp klarnet smør
- 1 spiseskje hakkede friske persilleblader
- 1 teskje sjømatkrydder (som Old Bay®)
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 teskje sitronskall
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1/4 teskje salt, eller etter smak
- 1/4 teskje nykvernet hvit pepper, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
- 2Trekk kantene på de delte hummerhalene forsiktig fra hverandre og løft forsiktig kjøttet i halen oppover slik at det hviler over skallet. Plasser de forberedte hummerhalene på et stekebrett.
- 3Pensle hver porsjon av hummerkjøttet med 1 teskje smeltet smør.
- 4Bland forsiktig de knuste kjeksene, hummerkjøttet, 1/4 kopp klarifisert smør, persille, sjømatkrydder, hvitløk, sitrusskall, sitronsaft, salt og hvit pepper i en bolle til det er godt blandet.
- 5Fordel halvparten av fyllet på hver hummerhale; trykk lett for å forme fyllet slik at det ikke faller av.
- 6Stek hummerhalene i den forvarmede ovnen til kjøttet er ugjennomsiktig og fyllet er gyllent på toppen, i 10 til 12 minutter. En hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av hummerhalen bør vise 65 grader Celsius (145 grader Fahrenheit).
