Krepsfyllt hummerhale

Krepsfyllt hummerhale

oppskrift på krabbefylt hummerhale perfekt for en luksuriøs forrett eller hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 hummerhaler, delt langs midten øverst
  • 2 teskjeer smør, smeltet
  • 15 små kjeks, knust
  • 1/2 kopp jumbo hummerkjøtt
  • 1/4 kopp klarnet smør
  • 1 spiseskje hakkede friske persilleblader
  • 1 teskje sjømatkrydder (som Old Bay®)
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 teskje sitronskall
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1/4 teskje salt, eller etter smak
  • 1/4 teskje nykvernet hvit pepper, eller etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  2. 2Trekk kantene på de delte hummerhalene forsiktig fra hverandre og løft forsiktig kjøttet i halen oppover slik at det hviler over skallet. Plasser de forberedte hummerhalene på et stekebrett.
  3. 3Pensle hver porsjon av hummerkjøttet med 1 teskje smeltet smør.
  4. 4Bland forsiktig de knuste kjeksene, hummerkjøttet, 1/4 kopp klarifisert smør, persille, sjømatkrydder, hvitløk, sitrusskall, sitronsaft, salt og hvit pepper i en bolle til det er godt blandet.
  5. 5Fordel halvparten av fyllet på hver hummerhale; trykk lett for å forme fyllet slik at det ikke faller av.
  6. 6Stek hummerhalene i den forvarmede ovnen til kjøttet er ugjennomsiktig og fyllet er gyllent på toppen, i 10 til 12 minutter. En hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av hummerhalen bør vise 65 grader Celsius (145 grader Fahrenheit).