Ostefondue

Ostefondue

lær hvordan du lager en deilig cheese fondue med denne enkle oppskriften. perfekt for hyggelige kvelder med venner og familie. tips og triks inkludert!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 pund sveitsisk ost, i terninger
  • 1 ½ spiseskje potetmel
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 1 klype malt muskatnøtt
  • salt og pepper etter smak
  • 2 spiseskje kirsch (kirsebærbrandy)
  • 1 (1 pund) baguette eller italiensk brød, skåret i 2,5 cm terninger

Fremgangsmåte

  1. 1Gni innsiden av fonduegryten (eller en kasserolle/varmeplate) med et hvitløksfedd. Hvis du bruker en varmeplate, tilsett bare nok vann til å dekke bunnen av gryten for å beskytte den.
  2. 2Vend den hakkede osten i potetmel og sett til side.
  3. 3Hell vin i gryten og varm opp. Når vinen er varm, tilsett den dekkede osten. La det småkoke forsiktig, og rør med en visp til osten er smeltet og godt blandet med vinen. Krydre med revet muskatnøtt, salt og pepper. Når den er klar til servering, visp inn kirsch. Server med brødterninger.