Bistro dampede blåskjell med ovnsbakte sjalottløk og safran

Bistro dampede blåskjell med ovnsbakte sjalottløk og safran

oppskrift på bistrostilte dampede blåskjell med smak av ovnsristede sjalottløk og safran, perfekt som forrett eller lett måltid

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 pund ferske blåskjell, skylt
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 1/2 kopp mirin
  • 1/3 kopp ouzo
  • 1 sitron, revet skall
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1/2 teskje safrantråder
  • 6 sjalottløk, ristet og grovhakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 4 spiseskjeer usaltet smør
  • Salt
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte på høy varme, kombiner blåskjell, vin, mirin, ouzo, sitronskall og sitronsaft, safran, ristede sjalottløk og hvitløk. Kok opp blandingen og la den koke til blåskjellene begynner å åpne seg, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett smør og fortsett å koke til alle blåskjellene har åpnet seg, omtrent 4 minutter til. Kast eventuelle blåskjell som ikke har åpnet seg. Krydre med salt og pepper etter smak. Server blåskjellene og kokevæsken i store pastaskåler. Server varm.