Bistro dampede blåskjell med ovnsbakte sjalottløk og safran
oppskrift på bistrostilte dampede blåskjell med smak av ovnsristede sjalottløk og safran, perfekt som forrett eller lett måltid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 pund ferske blåskjell, skylt
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1/2 kopp mirin
- 1/3 kopp ouzo
- 1 sitron, revet skall
- Saften av 1/2 sitron
- 1/2 teskje safrantråder
- 6 sjalottløk, ristet og grovhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 4 spiseskjeer usaltet smør
- Salt
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte på høy varme, kombiner blåskjell, vin, mirin, ouzo, sitronskall og sitronsaft, safran, ristede sjalottløk og hvitløk. Kok opp blandingen og la den koke til blåskjellene begynner å åpne seg, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett smør og fortsett å koke til alle blåskjellene har åpnet seg, omtrent 4 minutter til. Kast eventuelle blåskjell som ikke har åpnet seg. Krydre med salt og pepper etter smak. Server blåskjellene og kokevæsken i store pastaskåler. Server varm.