Kremet jordskokk-suppe

Kremet jordskokk-suppe

Lær hvordan du lager en kremet jordskokk-suppe. En varmende forrett perfekt for høsten. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp smør
  • 2 løk, finhakket
  • 1 pund jordskokker, grovhakket
  • 2 poteter, skrellet og i terninger
  • 1 spiseskje brandy
  • 1 spiseskje hvetemel
  • 3 kopper kyllingbuljong
  • 3/4 kopp kremfløte
  • Salt og pepper etter smak
  • 1/4 kopp hakket fersk persille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smøret i en stor panne over middels varme til det blir skummende. Tilsett løk, artisjokker og poteter, og kok under lokk på lav varme i 10 minutter. Fjern lokket og kok i ytterligere 8 minutter.
  2. 2Rør inn brandy og mel, og kok i 1 minutt. Rør gradvis inn omtrent 2 kopper av kraften, og rør kontinuerlig til suppen koker og tykner. La den småkoke i ytterligere 5 minutter. Overfør til en foodprocessor og kjør til en jevn puré, tilsett mer kraft om nødvendig.
  3. 3Hell tilbake i pannen, tilsett fløte og smak til med salt og nykvernet svart pepper, og varm opp igjen. Strø over hakket persille før servering.