Kremet jordskokk-suppe
Lær hvordan du lager en kremet jordskokk-suppe. En varmende forrett perfekt for høsten. Enkel oppskrift med trinn-for-trinn guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp smør
- 2 løk, finhakket
- 1 pund jordskokker, grovhakket
- 2 poteter, skrellet og i terninger
- 1 spiseskje brandy
- 1 spiseskje hvetemel
- 3 kopper kyllingbuljong
- 3/4 kopp kremfløte
- Salt og pepper etter smak
- 1/4 kopp hakket fersk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Smelt smøret i en stor panne over middels varme til det blir skummende. Tilsett løk, artisjokker og poteter, og kok under lokk på lav varme i 10 minutter. Fjern lokket og kok i ytterligere 8 minutter.
- 2Rør inn brandy og mel, og kok i 1 minutt. Rør gradvis inn omtrent 2 kopper av kraften, og rør kontinuerlig til suppen koker og tykner. La den småkoke i ytterligere 5 minutter. Overfør til en foodprocessor og kjør til en jevn puré, tilsett mer kraft om nødvendig.
- 3Hell tilbake i pannen, tilsett fløte og smak til med salt og nykvernet svart pepper, og varm opp igjen. Strø over hakket persille før servering.