Fransk løksuppe IV
Lær hvordan du lager en klassisk fransk løksuppe med vår enkle oppskrift. Perfekt for kalde vinterdager, rik på smak og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 løk, skåret i tynne ringer
- 1/4 kopp margarin
- 2 bokser (ca. 300 g) storfeconsommé
- 2 bokser (ca. 300 g) storfebuljong
- 1 1/2 kopper vann
- 3/4 kopp hvitvin
- 225 gram skivet sveitserost
- 7 skiver fransk brød
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele over middels høy varme, surre løken i smør eller margarin i omtrent 5 minutter, eller til den er myk. Tilsett consommé, buljong, vann og vin. Skru ned varmen og la det småkoke i 45 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3I individuelle ovnsikre skåler, riv opp sveitserost i biter og legg én skive i bunnen av hver skål. Legg én skive brød på hver skive ost. Hell suppen i skålene, legg en ny skive brød på toppen og dekk med mer sveitserost. Sett skålene i ovnen og la osten smelte på toppen.