
Thailandsk grillet biffsalat
Lær hvordan du lager en smakfull thai grillet biffsalat. En frisk og mettende rett perfekt for sommermåltider. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund storfe flankstek
- 2. 1/4 kopp fiskesaus
- 3. 1/4 kopp limesaft
- 4. 1 spiseskje kecap manis
- 5. 3 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 6. 3 spiseskjeer finhakket fersk ingefærrot
- 7. 3 spiseskjeer hakket fersk koriander
- 8. 1 spiseskje sesamolje
- 9. 1 spiseskje chilisaus
- 10. 1/4 kopp hakket grønn løk
- 11. 1/4 kopp hakket sjalottløk
- 12. 1/4 kopp tynne skiver av løk
- 13. 2 tomater, delt i båter
- 14. 1/4 kopp skivet agurk
- 15. 1/4 kopp thai chili, skivet
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm grillen til middels høy varme.
- 22. Grill storfekjøttet til ønsket stekegrad, og la det avkjøle.
- 33. Mens storfekjøttet avkjøles, rør sammen fiskesaus, limesaft, kecap manis, hvitløk, ingefær, koriander, sesamolje og chilisaus; bland inn de grønne løkene og sjalottløkene. Juster krydderet etter smak.
- 44. Kutt storfekjøttet i bitestore biter. I en stor bolle, vend inn løk, tomater, agurk og chilipepper. Hell over dressingen, og vend godt slik at alt blir dekket.