Havrekjeks

Havrekjeks

Lær hvordan du lager deilige havregrynkjeks med vår enkle oppskrift. Perfekt til snacks eller dessert. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 6 spiseskjeer margarin
  • 1 kopp pakket brunt sukker
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 1 egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3/4 kopp hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje malt kanel
  • 3 1/2 kopper havregryn
  • 1 (225 gram) boks knust ananas, drenert
  • 1 kopp rosiner
  • 3/4 kopp hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør bakepapir.
  2. 2I en middels stor bolle, pisk smøret sammen med den brune sukkeret og det hvite sukkeret. Rør inn egget og vaniljen. Sikt sammen mel, natron og kanel; tilsett i den kremete blandingen og rør til det akkurat er blandet. Til slutt, bland inn havregryn, rosiner, ananas og valnøtter.
  3. 3Sett deigen i teskjeer på det forberedte bakepapiret. Kakene bør være omtrent 5 cm fra hverandre. Stek i 10 til 12 minutter i den forvarmede ovnen. La kakene avkjøle i noen minutter på bakepapiret før de flyttes over til avkjølingsrist for å avkjøles helt.