Havrekjeks
Lær hvordan du lager deilige havregrynkjeks med vår enkle oppskrift. Perfekt til snacks eller dessert. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 6 spiseskjeer margarin
- 1 kopp pakket brunt sukker
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3/4 kopp hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje malt kanel
- 3 1/2 kopper havregryn
- 1 (225 gram) boks knust ananas, drenert
- 1 kopp rosiner
- 3/4 kopp hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør bakepapir.
- 2I en middels stor bolle, pisk smøret sammen med den brune sukkeret og det hvite sukkeret. Rør inn egget og vaniljen. Sikt sammen mel, natron og kanel; tilsett i den kremete blandingen og rør til det akkurat er blandet. Til slutt, bland inn havregryn, rosiner, ananas og valnøtter.
- 3Sett deigen i teskjeer på det forberedte bakepapiret. Kakene bør være omtrent 5 cm fra hverandre. Stek i 10 til 12 minutter i den forvarmede ovnen. La kakene avkjøle i noen minutter på bakepapiret før de flyttes over til avkjølingsrist for å avkjøles helt.