Amatriciana
Lær hvordan du lager den klassiske italienske amatriciana med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 skiver bacon, hakket
- 2. 1/2 kopp hakket løk
- 3. 1 teskje finhakket hvitløk
- 4. 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- 5. 2 bokser (ca. 410 g) hakkede tomater
- 6. 1 pund linguinapasta, ukokt
- 7. 1 ss hakket fersk basilikum
- 8. 2 ss revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Stek terningkastet bacon i en stor kjele på middels høy varme til det er sprøtt, ca. 5 minutter. Sil av alt unntatt 2 spiseskjeer av fettet fra pannen.
- 22. Tilsett løk, og kok på middels varme i ca. 3 minutter. Rør inn hvitløk og rød pepperflak; kok i 30 sekunder. Tilsett hermetiske tomater, uten å sile av væsken; la det småkoke i 10 minutter, og bruk en gaffel til å knuse tomatene.
- 33. I mellomtiden, kok pastaen i en stor kjele med 4 liter kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet.
- 44. Rør inn basilikum i sausen, og vend deretter inn den kokte pastaen. Server med revet Parmesanost.