Blåbærmuffins
oppskrift på smakfulle blåbær scones. perfekt til frokost eller brunch. rask å lage og perfekt for helgehelgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel
- 1/4 kopp pakket brunt sukker
- 1 ss bakepulver
- 1/4 ts salt
- 1/4 kopp smør, kaldt
- 1 kopp ferske blåbær
- 3/4 kopp halvt og halvt krem
- 1 egg
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 2Skjær smøret i smuler sammen med mel, sukker, bakepulver og salt. Tilsett blåbær og vend forsiktig inn i blandingen.
- 3I en separat bolle piskes krem og egg sammen, og det helles sakte i de tørre ingrediensene under omrøring med en slikkepott til deigen former seg. Elt bare til den akkurat samler seg, 3 eller 4 ganger. Ikke overarbeid deigen.
- 4Del deigen i to like deler. På et lett melet bord formes hver del til en runding på ca. 15 cm i diameter. Skjær hver runding i 6 spisser.
- 5Stek på en ugredd bakeplate i ca. 20 minutter ved 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Server varm!



